ListsSpecials

Αυτές είναι οι 5 καλύτερες ταινίες που είδαμε τον Νοέμβριο (2017)

Ένας μήνας έμεινε, και το 2017 θα έχει φτάσει κι αυτό στο τέλος του. Ήδη βρισκόμαστε στην εποχή των οσκαρικών ταινιών. Στο τέλος κάθε χρονιάς, οι εταιρείες παραγωγής φροντίζουν να διανέμουν στις αίθουσες αυτές τις ταινίες που οι ίδιες θεωρούν καλύτερες. Στόχος, τα βραβεία της Ακαδημίας. Για τον λόγο αυτό, ενώ σε άλλους μήνες του χρόνου καμιά φορά δυσκολευόμαστε να βρούμε έστω 5 καλές ταινίες, στις τελευταίες μέρες του έτους δεχόμαστε ένα κύμα από τις κορυφαίες του. Δυστυχώς, αρκετές άξιες ταινίες δε βρίσκονται αυτό τον μήνα στη κορυφή. Ποιες είναι όμως αυτές, οι οποίες κατά τη γνώμη μας πραγματικά ξεχώρισαν; Ιδού οι 5 καλύτερες ταινίες του Νοεμβρίου.

#5 Thor: Ragnarok (Taika Waititi)

Το Thor: Ragnarok (κριτική), η τρίτη ταινία στη σειρά του Thor franchise, ικανοποίησε εξίσου θαυμαστές/τριες του MCU (Marvel Cinematic Universe), κοινό αλλά και κριτικούς. Πρωταγωνιστεί ο Chris Hemsworth ως Thor, ένας από τους γνωστότερους σούπερ-ήρωες των κόμικς της Marvel. Εδώ, πρέπει να καταφέρει να αποδράσει από τον πλανήτη Sakaar εγκαίρως, για να σώσει τον κόσμο του (Asgard) πριν την επικείμενη καταστροφή. Οι θετικές αντιδράσεις προήλθαν κυρίως από τον ιδιαίτερο κωμικό της χαρακτήρα, ο οποίος ανανέωσε ως ένα βαθμό το είδος. Παρ’ όλα αυτά, οι λίγοι/ες που δυσαρεστήθηκαν με την ταινία, έκαναν την παρουσία τους αισθητή στα social media.

#4 Coco (Lee Unkrich)

Coco είναι ο τίτλος της καινούργιας ταινίας της Pixar, μίας από τις σημαντικότερες εταιρείες παραγωγής κινουμένων σχεδίων. Η ταινία ακολουθεί τον 12χρονο Miguel, ένα αγόρι από το Μεξικό το οποίο ταξιδεύει καταλάθως στη «Γη των Νεκρών». Εκεί, συναντά έναν μουσικό πρόγονό του, και με τη βοήθειά του θα επιχειρήσει να επιστρέψει στον κόσμο των ζωντανών και την οικογένειά του. Η ταινία αναγνωρίστηκε για το animation της, τη μουσική και τα τραγούδια της, τη συγκινητική ιστορία της αλλά και για τον σεβασμό της προς τη μεξικάνικη κουλτούρα.

Γιώργος Δήμογλου

Γιώργος Δήμογλου

Ο Γιώργος είναι φοιτητής του τμήματος Κινηματογράφου του Α.Π.Θ. με ξεχωριστή αγάπη για το σενάριο και τη συγγραφή. Στο παρελθόν συμμετείχε ως ηθοποιός σε μερικές ερασιτεχνικές θεατρικές παραστάσεις, όμως στην πορεία τον κέρδισε η μαγεία του σινεμά. Λατρεύει τον κόσμο των ταινιών, με μοναδική θέση στην καρδιά του να κατέχει ο κινηματογράφος της Ιαπωνίας. Όντας οργανωτικός, σαφώς πάντοτε βρίσκει λίγο χρόνο για να γράψει κανένα ποίημα και να ακούσει μουσική. Όνειρό του να μάθει Ιαπωνικά και να δημιουργεί ταινίες στο Τόκιο.

No Comment

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

mary magdalene
Previous post

Mary Magdalene (trailer): Νέα ταινία για Rooney Mara & Joaquin Phoenix

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ WE LOVE THURSDAYS THE REVIEWER 3423
Next post

Πρόγραμμα κινηματογράφου: Τι παίζει στις αίθουσες από 30/11 μέχρι 06/12 (Θεσσαλονίκη – Αθήνα) #WeLoveThursdays