ListsSpecials

9 μυστικά που περιέχουν οι τίτλοι τέλους αγαπημένων ταινιών

Η εφευρετικότητα των δημιουργών μίας ταινίας πρέπει να φαίνεται από την αρχή μέχρι το τέλος. Έτσι, κάποιοι δημιουργοί αποφάσισαν μετά από είτε πολύ σοβαρές είτε όχι ταινίες να κάνουν λίγοι πλάκα με το κοινό τους. Ας δούμε λοιπόν δέκα περιπτώσεις με ταινίες που περιέχουν ενδιαφέροντα easter eggs στους τίτλους τέλους τους.

#9 Frozen (Chris Buck, Jennifer Lee, 2013)

«Οι απόψεις του Kristoff στην ταινία ότι όλοι οι άντρες τρώνε τις μύξες τους είναι καθαρά δικές του και δεν αντιπροσωπεύουν τις απόψεις της The Walt Disney Company και των δημιουργών. Ούτε η Walt Disney Company, ούτε οι δημιουργοί εκφράζουν τέτοιες απόψεις.»

 

#8 Pulp Fiction (Quentin Tarantino, 1994)

Στην σκηνή της ληστείας στην καφετέρια, ο υπεύθυνος της καφετέριας έχει ένα όπλο στον κρόταφο του, λέγοντας πως είναι απλά ο υπεύθυνος της καφετέριας. Παρόλα αυτά, τα λόγια του χάνονται μέσα στη σκηνή και καταλήγει να ακούγεται «Είμαι απλά μια καφετέρια.» Έτσι, στη διανομή ρόλων του δίνεται η ονομασία «Coffee Shop».

 

#7 Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (Alfonso Quaron, 2004)

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα έξυπνο σεξουαλικό υπονοούμενο, ειδικά σε παιδικές ταινίες. Μπορεί ο Αιχμάλωτος του Αζκαμπάν να ανήκει στην κατηγορία του εφηβικού δράματος, όμως ο Alfonso Cuaron ως ένας από τους πιο εφευρετικούς σκηνοθέτες, επέλεξε να μας δείξει λίγο από το Μεξικάνικο χιούμορ του στους τίτλους τέλους. Κάτω αριστερά λοιπόν, στο παραπάνω βίντεο, μπορείς να διακρίνεις δύο πατημασιές που βρίσκονται υπόπτως πολύ κοντά οι μεν με τις δε.

 

#6 Back to the Future (Robert Zemeckis, 1985)

Όταν ο Marty πέφτει με τη DeLorean στη φάρμα των Peabody, τα παιδιά δεν έχουν ονόματα. Στους τίτλους τέλους όμως, μαθαίνουμε ότι ενώ η κόρη πάλι δεν έχει όνομα στη διανομή των ρόλων, ο γιος ονομάζεται Sherman Peabody. Αν θυμάσαι, ο mister Peabody είναι ένα αξιαγάπητο καρτούν των ’50s και ’60s. Και είναι ένα από τα αγαπημένα του Robert Zemeckis,

 

#5 Harry Potter and the Goblet of Fire (Mike Newell, 2005)

Η τέταρτη ταινία του Harry Potter είχε να κάνει κατά το 1/4 της με δράκους. Έτσι, καθώς υπάρχει πάντα λόγω νομοθεσίας μία πρόταση στους τίτλους τέλους κάθε ταινίας που ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει πάθει κακό κανένα ζώο κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, οι δημιουργοί αποφάσισαν να κάνουν λίγο χιούμορ. Έτσι, οι δημιουργοί ξεκαθαρίζουν ότι δεν πληγώθηκε κανένας δράκος.

Ίδια περίπτωση στο παραπάνω αστείο έχουμε και με το Guardians of the Galaxy και το Mr. Popper’s Penguins. Στη μεν, οι τίτλοι ξεκαθαρίζουν ότι κανένα ρακούν και κανένα πλάσμα σε μορφή δέντρου δεν έπαθε κακό στα γυρίσματα. Στη δε, αναφέρεται πως «κανένας πιγκουίνος δεν έπαθε κακό κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Ο Jim Carrey από την άλλη δαγκώθηκε ανελέητα αλλά πήγαινε γυρεύοντας.»

 

 

#4 Mission: Impossible III (J.J. Abrams, 2006)

Κατά τη διάρκεια των ευχαριστιών στους τίτλους τέλους του Mission: Impossible III, o J.J. Abrams ευχαριστεί και τη Hanso Foundation. Αν έβλεπες Lost θα θυμάσαι πως η Hanso Foundation δημιουργήθηκε στο νησί για να ανακαλύψει τις κρυφές ιδιότητες του. Και ένας εκ των δημιουργών της σειράς ήταν ο J.J. Abrams.

 

#3 Fight Club (David Fincher, 1999)

Ο σεναριογράφος Andrew Kevin Walker είναι στενός συνεργάτης του Fincher. Έτσι ο σκηνοθέτης τον τιμάει ονομάζοντας στη διανομή ρόλων τρεις ντετέκτιβ με το όνομα του.

 

#2 Robocop (Paul Verhoeven, 1987)

Στο τέλος του Robocop στο σημείο όπου πάλι πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι η ταινία προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα αλλιώς κάθε παράβαση θα διώκεται ποινικά προστίθεται ότι η ποινή θα προέλθει από enforcement droids.

 

#1 The Naked Gun: From the Files of Police Squad! (David Zucker, 1988)

Στην αγαπημένη κωμωδία με τον Leslie Nielsen, στο κομμάτι όπου αναφέρεται πως κανένα ζώο δεν έπαθε κακό, η ταινία συμπληρώνει πως παρόλα αυτά κάποια είδη αφανίστηκαν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων και προσθέτει το είδος και την αιτία θανάτου η οποία συνήθως οφείλεται σε ατυχήματα κατά τα γυρίσματα. Προφανώς και πρόκειται για ένα καλοδουλεμένο χιούμορ.

Δημήτρης Φλωρής

Δημήτρης Φλωρής

Ο Δημήτρης Φλωρής κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη. Έχει σπουδάσει στο Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών στο Α.Π.Θ. με ειδικότητα στο μοντάζ και την κινηματογραφική/τηλεοπτική κριτική και θεωρία. Κύριο αντικείμενο της μελέτης του είναι η επεισοδιακή αφήγηση και οι ειδολογικές συμβάσεις του superhero genre. Έχει συμμετάσχει ως σκηνοθέτης ή/και μοντέρ σε τέσσερις ταινίες προπτυχιακού επιπέδου. Οι τρεις είναι μυθοπλασίας και η μία ντοκιμαντέρ.

No Comment

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Previous post

Έφτασε το νέο trailer του The Mummy

Next post

Στα σκαριά η τηλεοπτική διασκευή του The Purge