ComicsFilmsReviews

Thor: Ragnarok (2017) του Taika Waititi

Μετά από σχεδόν μία δεκαετία, η Marvel έχει αποδείξει ότι γνωρίζει την σωστή συνταγή για να αφηγείται οπτικοακουστικές ιστορίες. Μπορεί να μην κάνει πάντα τις καλύτερες ταινίες, αλλά γνωρίζει πως να τις δομήσει σωστά και να προσφέρει κάτι καινούργιο. Μετά από δύο ταινίες Thor λοιπόν, το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel μας φέρνει την τελευταία μεμονωμένη ταινία του ήρωα. Το Thor: Ragnarok σκηνοθετεί ο Taika Waititi (What We Do in the Shadows) και πρωταγωνιστούν οι Chris Hemsworth (Thor, The Avengers), Tom Hiddleston (Kong: Skull Island, The Night Manager), Mark Ruffalo (The Avengers, The Kids Are All Right), Cate Blanchett (Carol, The Lord of the Rings: The Return of the King) και Anthony Hopkins (Silence of the Lambs, Westworld) μεταξύ άλλων.

Δύο χρόνια μετά τα γεγονότα του Avengers: Age of Ultron, ο Thor (Hemsworth) καταλήγει αιχμάλωτος στον πλανήτη Sakaar και αναγκάζεται να μαχηθεί μέχρι θανάτου. Αντίπαλος του όμως είναι ο Hulk (Ruffalo) ο οποίος αγνοείται δύο χρόνια. Ο ήρωας μάχεται με τον χρόνο για να σώσει τον Asgard από το επερχόμενο Ragnarok, την ολοκληρωτική δηλαδή καταστροφή, μετά την έλευση της Hela (Blanchett) της θεάς του θανάτου. Στο πλευρό του είναι ο αδερφός του ο Loki (Hiddleston), ο Hulk/Bruce Banner, ένα αξιαγάπητο πέτρινο πλάσμα, ο Korg (Waititi) και η Valkyrie (Tessa Thompson) που είναι επίσης από τον Asgard.

Είναι αναμφισβήτητα μία ακόμη εξαιρετική παραγωγή της Marvel για την οποία έγινε δουλειά. Φαίνεται όμως πως αυτήν την φορά έγινε περισσότερη δουλειά κυρίως στο τεχνικό παρά στο αφηγηματικό μέρος. Το Thor: Ragnarok έχει μία δυσκολία στο να κρατήσει την ροή και τις ισορροπίες της. Άλλες φορές βιάζεται να δείξει πράγματα που είναι υψίστης σημασίας για το τόξο του ήρωα και άλλες thor: ragnarok κριτικη ταινια the reviwer 2παίζει καθυστερήσεις με σκηνές που δεν αποσκοπούν στην συνολική αφήγηση. Η μοναδική ματιά όμως του Waititi δίνει μία νέα πνοή σε ολόκληρο το franchise. Η ταινία είναι ίσως η πιο άρτια τεχνικά ταινία των ταινιών του Thor αλλά και ολόκληρου του franchise. Ο σκηνοθέτης είναι συνειδητοποιημένος και γνωρίζει την ιστορία που πρέπει να αφηγηθεί από τις ρίζες της. Μεταδίδει με μεγάλη ευστοχία τον παλμό των γεγονότων (κυρίως των κωμικών) και σε συνδυασμό με την διεύθυνση φωτογραφίας προσφέρει ένα πάρα πολύ καλό οπτικό αποτέλεσμα. Τα εφέ φυσικά για άλλη μια φορά είναι πρωτοποριακά και τα CGI αποπνέουν επαγγελματισμό.

Το Thor: Ragnarok κάνει καλή δουλειά στο να αναπτύξει τον ήρωα του. Έχει μερικές όμως αδύναμες στιγμές που είναι καθοριστικές για αυτόν και η ταινία καταλήγει να μην είναι το μεγάλο κρεσέντο που θα περίμενε κανείς. Έχει βέβαια μία πολύ δυνατή ανταγωνίστρια και την βρίσκει στο πρόσωπο της Cate Blanchett η οποία δίνει μία οσκαρική ερμηνεία. Φυσικά, όπως σε κάθε ταινία της Marvel, το cast είναι όλο εξαιρετικό προσφέροντας δυνατές ερμηνείες. Και σε μία ταινία όπως αυτή που έχει άπλετο χιούμορ, ανεξάρτητα αν μετά από κάποιο λεπτό φαίνεται λίγο βεβιασμένο, είναι βασικό το cast να μπορέσει να ανταποκριθεί. Γιατί στην κωμωδία δεν αρκεί μία καλή ατάκα, αλλά και η εκτέλεση της.

Συνοψίζοντας, το Thor: Ragnarok δεν είναι σίγουρα αυτό που θα μπορούσε να γίνει και έχει έλλειψη δυναμικής σε πολλές καθοριστικές στιγμές της. Είναι όμως μία πολύ καλοδομημένη ιστορία, πολύ ψυχαγωγική με εξαιρετικά εφέ και σκηνές δράσης αλλά και μία σκηνή μετά τους τίτλους τέλους που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα cliffhanger του franchise.

 

 

thor: ragnarok

ΤΑΙΝΙΕΣ ΣΕΙΡΕΣ TAINIES SEIRES ONLINE ΚΡΙΤΙΚΗ. ΤΑΙΝΙΕΣ ΣΕΙΡΕΣ TAINIES SEIRES ONLINE ΚΡΙΤΙΚΗ. ΤΑΙΝΙΕΣ ΣΕΙΡΕΣ TAINIES SEIRES ONLINE ΚΡΙΤΙΚΗ. ΤΑΙΝΙΕΣ ΣΕΙΡΕΣ TAINIES SEIRES ONLINE ΚΡΙΤΙΚΗ. ΤΑΙΝΙΕΣ ΣΕΙΡΕΣ TAINIES SEIRES ONLINE ΚΡΙΤΙΚΗ. ΤΑΙΝΙΕΣ ΣΕΙΡΕΣ TAINIES SEIRES ONLINE ΚΡΙΤΙΚΗ. ΤΑΙΝΙΕΣ ΣΕΙΡΕΣ TAINIES SEIRES ONLINE ΚΡΙΤΙΚΗ. ΤΑΙΝΙΕΣ ΣΕΙΡΕΣ TAINIES SEIRES ONLINE ΚΡΙΤΙΚΗ. ΤΑΙΝΙΕΣ ΣΕΙΡΕΣ TAINIES SEIRES ONLINE ΚΡΙΤΙΚΗ. ΤΑΙΝΙΕΣ ΣΕΙΡΕΣ TAINIES SEIRES ONLINE ΚΡΙΤΙΚΗ. ΤΑΙΝΙΕΣ ΣΕΙΡΕΣ TAINIES SEIRES ONLINE ΚΡΙΤΙΚΗ. ΤΑΙΝΙΕΣ ΣΕΙΡΕΣ TAINIES SEIRES ONLINE ΚΡΙΤΙΚΗ. ΤΑΙΝΙΕΣ ΣΕΙΡΕΣ TAINIES SEIRES ONLINE ΚΡΙΤΙΚΗ. 

προγραμμα κινηματογραφου 5 5
Previous post

Πρόγραμμα κινηματογράφου: Τι παίζει στις αίθουσες από 02/11 μέχρι 08/11 (Θεσσαλονίκη – Αθήνα) #WeLoveThursdays

Next post

This is the most recent story.

No Comment

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημήτρης Φλωρής

Δημήτρης Φλωρής

Ο Δημήτρης Φλωρής κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη. Έχει σπουδάσει στο Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών στο Α.Π.Θ. με ειδικότητα στο μοντάζ και την κινηματογραφική/τηλεοπτική κριτική και θεωρία. Κύριο αντικείμενο της μελέτης του είναι η επεισοδιακή αφήγηση και οι ειδολογικές συμβάσεις του superhero genre. Έχει συμμετάσχει ως σκηνοθέτης ή/και μοντέρ σε τέσσερις ταινίες προπτυχιακού επιπέδου. Οι τρεις είναι μυθοπλασίας και η μία ντοκιμαντέρ.