ComicsSpecials

Γιατί θέλει ο Thanos τα Infinity Stones στο ‘Avengers: Infinity War’;

Ο πρόεδρος της Marvel Studios ξεκαθαρίζει τα κίνητρα του μεγάλου ανταγωνιστή.

Όταν ο Thanos εμφανίστηκε στο τέλος του The Avengers το κοινό κατευθείαν άρχισε να ξεδιαλύνει τι είναι αυτό που θέλει και σταδιακά μέσα στις επόμενες ταινίες, ο Thanos έγινε ο μεγάλος κακός που πρόκειται να αντιμετωπίσουν οι Εκδικητές στο επερχόμενο Avengers: Infinity War.

Στα κόμικ, η παρόμοια ιστορία με αυτή των πρώτων τριών φάσεων της Marvel αφορά τον Thanos  ο οποίος θέλει να κλέψει τις Πέτρες του Άπειρου. Κίνητρο του είναι η αγάπη για τον Θάνατο κυριολεκτικά η οποίος όμως στα κόμικ είναι γυναίκα. Για χάρη της είναι έτοιμος να καταστρέψει τους εκδικητές και να κυριαρχήσει στο σύμπαν. Υπήρχε φημολογία πως ίσως ο ανάλογος χαρακτήρας του Θανάτου θα ήταν η Hela από το Thor: Ragnarok, η αυτό-ονομαζόμενη Θεά του Θανάτου, όμως, ο Kevin Feige, το μεγάλο αφεντικό πίσω από το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel δίνει μία πιο καθαρή ματιά στα κίνητρα του Thanos τα οποία είναι λίγο πιο περίπλοκα.

 

«Κατάγεται από έναν πλανήτη που λέγεται Τιτάνας ο οποίος πλέον δεν κατοικείται καθώς δεν μπόρεσε να αποτρέψει καταστάσεις που νόμιζε ότι μπορεί να αποτρέψει. Αυτό που φοβόταν περισσότερο συνέβη και ο πλανήτης καθώς και όλοι πάνω σε αυτόν, ουσιαστικά αφανίστηκαν. Αποφάσισε να μην το αφήσει να συμβεί ξανά. Θεωρεί πως το σύμπαν φτάνει στο τέλος του. Φοβάται πως η ολοένα και περισσότερο επεκτεινόμενη ζωή θα φέρει το τέλος.»

Kevin Feige

 

Ο Thanos πιστεύει πως αν σκοτώσει τη μισή ζωή στο σύμπαν θα επαναφέρει την ισορροπία. Για να το κάνει, χρειάζεται τις έξι Πέτρες του Άπειρου για να του δώσουν δύναμη να παρακάμψει τον χρόνο, τον χώρο την ενέργεια και όλους τους νόμους της φυσικής και της ίδιας της πραγματικότητας.

 

«Βρίσκεται σε ένα κυνήγι. Χρησιμοποιούμε λίγο από το είδος των ταινιών με ληστείας από τα ’90s.»

Joe Russo

 

Όπως επιβεβαιώνει και η επίσημη πλοκή της ταινίας, ο Thanos θα προσπαθήσει να κλέψει όλες τις Πέτρες και οι Εκδικητές θα καταλάβουν για τα καλά τι συνέβαινε όλα αυτά τα χρόνια και θα προσπαθήσουν να τον εμποδίσουν πριν τις μαζέψει όλες.

Και καθώς αρχικά ο τίτλος της ταινίας θα ήταν Avengers: Infinity War – Part I, ίσως ο κακός μαζέψει σχεδόν όλες τις πέτρες και στο άτιτλο ακόμη Avengers 4, οι ήρωες θα δώσουν την τελική τους μάχη. Ίσως πάλι όλα τελειώσουν εδώ.

Θα δείξουν τα γεγονότα στις 27 Απριλίου όπου το Avengers: Infinity War κάνει παγκόσμια πρεμιέρα. Το Ελληνικό κοινό θα μπορέσει να την δει μία μέρα νωρίτερα.

ΣΧΕΤΙΚΟ: Avengers: Infinity War | Βγήκε επιτέλους το πρώτο trailer [VIDEO]

 

Πηγή: Collider

Δημήτρης Φλωρής

Δημήτρης Φλωρής

Ο Δημήτρης Φλωρής κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη. Έχει σπουδάσει στο Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών στο Α.Π.Θ. με ειδικότητα στο μοντάζ και την κινηματογραφική/τηλεοπτική κριτική και θεωρία. Κύριο αντικείμενο της μελέτης του είναι η επεισοδιακή αφήγηση και οι ειδολογικές συμβάσεις του superhero genre. Έχει συμμετάσχει ως σκηνοθέτης ή/και μοντέρ σε τέσσερις ταινίες προπτυχιακού επιπέδου. Οι τρεις είναι μυθοπλασίας και η μία ντοκιμαντέρ.

No Comment

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

joaquin-phoenix-joker
Previous post

Στη νέα του ταινία, ο Joker είναι ένας αποτυχημένος κωμικός στα '80s

Star Wars: Νέα live-action σειρά από τον Jon Favreau
Next post

Star Wars: Νέα live-action σειρά από τον Jon Favreau