ListsSpecials

10 στιγμές από ξένες σειρές που μας έκαναν να κλάψουμε

Η τηλεόραση μας έχει προσφέρει πολύ δράμα και δεν είναι λίγες οι στιγμές που θέλαμε να σπάσουμε την τηλεόραση με όσα συμβαίνουν με χαρακτήρες που δεν υπάρχουν στην πραγματική ζωή. Άνθρωποι που υπέφεραν για χαμένα όνειρα και ανθρώπους που δε θα δουν ξανά κατάφεραν να μας φέρουν δάκρυα στα μάτια γιατί πολλές φορές απέδειξαν ότι στο κάτω-κάτω, η πραγματικότητα τους δεν είναι και τόσο διαφορετική από τις δικές μας.

Ας δούμε 10 μεγάλες στιγμές τηλεοπτικού δράματος που προκάλεσαν μεγάλη λύπη στο κοινό.

 

#10 Star Trek: The Next Generation (5×25) – Χαμένη νιότη

Ο Piccard ζει ευτυχισμένος με μία γυναίκα και γερνάει ευτυχισμένος μαζί της. Λίγο αργότερα ξυπνάει μέσα στο USS Enterprise αφού έχει αναισθητοποιηθεί και βλέπουμε στο πρόσωπο του όλα εκείνα τα πράγματα που δεν θα έχει ποτέ.

 

#9 Breaking Bad (3×03) – Αν μου τηλεφωνούσες

Το Breaking Bad είναι μία σειρά που έχει δώσει μαθήματα σεναρίου. Και αποτυπώνει πολύ καλά την απώλεια όταν ο Jesse καλεί τη Jane (που πέθανε καταπίνοντας τον εμετό της στον ύπνο της μετά από overdose -fuck you Walter) και την καλεί για να ακούσει το μήνυμα στον τηλεφωνητή της, καθώς δεν πρόκειται να του απαντήσει ποτέ ξανά.

 

#8 The Fresh Prince of Bel-Air (4×24) – Daddy issues

Ο πατέρας του Will επιστρέφει μετά από χρόνια να συναντήσει τον γιο του. Μέχρι το τέλος του επεισοδίου όμως φεύγει και πάλι και ο Will υπόσχεται να γίνει καλύτερος άντρας από εκείνον. Αγκαλιάζει τον θείο του κλαίγοντας, ρωτώντας τον γιατί δεν τον θέλει ο μπαμπάς του. Η κάμερα μετακινείται σε ένα δώρο που πήρε για τον πατέρα του αλλά δεν κατάφερε να του το δώσει ποτέ.

 

#7 Doctor Who (5×10) – Vincent Who

Ο Doctor και η Amy ταξιδεύουν στο παρελθόν και βρίσκουν τον Vincent Van Gogh, ο οποίος πιστεύει ότι δεν έχει καμία αξία. Τον παίρνουν μαζί τους με το TARDIS σε μία έκθεση από πίνακες του καλλιτέχνη. Κανείς φυσικά δεν τον αναγνωρίζει γιατί δεν μπορεί να φανταστεί ότι θα είναι εκεί. Μέσα στην έκθεση, ο Doctor ρωτάει έναν ξεναγό τι πιστεύει για εκείνον και του λέει πως είναι ο καλύτερος ζωγράφος που υπήρξε. Ο Vincent επιστρέφει στο παρόν του και η ζωή του αλλάζει καταλαβαίνοντας πως έχει μεγάλη αξία.

 

#6 Sesame Street (1839) – Μαθαίνοντας για τον θάνατο

To μεγάλο πουλί κάνει ζωγραφιές για τους φίλους του και έχει και μία για τον κύριο Hooper. Οι φίλοι του λένε πως πέθανε και πως δεν θα γυρίσει ξανά. Το μεγάλο πουλί μαθαίνει τη μη αναστρεψιμότητα του θανάτου και το ίδιο και τα μικρά παιδιά που παρακολούθησαν το επεισόδιο. Οι παραγωγοί αποφάσισαν να προβάλλουν το συγκεκριμένο επεισόδιο την ημέρα των Ευχαριστιών που τα παιδιά θα παρακολουθούσαν τη σειρά με τους γονείς τους και θα είχαν ένα άτομο για να στραφούν. Πριν την έναρξη, υπήρξε προειδοποίηση πως το επεισόδιο θα ερχόταν αντιμέτωπο με πιο σκοτεινές θεματικές.

 

Στην επόμενη σελίδα βρίσκονται οι 5 πιο συγκινητικές τηλεοπτικές στιγμές.

Previous post

Game of Thrones [S07E07] : The Dragon and the Wolf - Season Finale

Next post

Game of Thrones: Τα 20 καλύτερα tweets για το 7x07

No Comment

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημήτρης Φλωρής

Δημήτρης Φλωρής

Ο Δημήτρης Φλωρής κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη. Έχει σπουδάσει στο Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών στο Α.Π.Θ. με ειδικότητα στο μοντάζ και την κινηματογραφική/τηλεοπτική κριτική και θεωρία. Κύριο αντικείμενο της μελέτης του είναι η επεισοδιακή αφήγηση και οι ειδολογικές συμβάσεις του superhero genre. Έχει συμμετάσχει ως σκηνοθέτης ή/και μοντέρ σε τέσσερις ταινίες προπτυχιακού επιπέδου. Οι τρεις είναι μυθοπλασίας και η μία ντοκιμαντέρ.