ListsSpecials

Ποιοι 10 χαρακτήρες έχουν κάνει τις περισσότερες κινηματογραφικές εμφανίσεις

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προσφέρουν τα Παγκόσμια Ρεκόρ Guiness, αυτοί είναι οι χαρακτήρες που έχουν αποτυπωθεί σε ταινίες περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο.

 

Κάποιες φιγούρες, είτε πραγματικές, είτε φανταστικές, έχουν καταφέρει να συγκλονίσουν τον κόσμο και να αφήσουν το σημάδι τους. Άλλωτε για την καλοσύνη τους και για τις ικανότητές τους, άλλωτε για τα έντονα συναισθήματα που μας προκαλούν, κι άλλωτε για τον τρόμο (και θάνατο ακόμη) που έσπειραν στον διάβα τους. Είναι πράγματι μία περίεργη λίστα αυτή που ακολουθεί: από τον Bugs Bunny μέχρι τον ίδιο τον Χάρο, αυτοί είναι οι 10 χαρακτήρες με τις περισσότερες ταινίες:

#10 Κόμης Δράκουλας

Ο Κόμης Δράκουλας είναι ίσως το πιο γνωστό βαμπίρ, τόσο στην ιστορία του σινεμά όσο και της λογοτεχνίας. Έχουν γίνει συνολικά 226 ταινίες, οι οποίες περιέχουν αυτό τον χαρακτήρα.

 

 

 

 

#9 Bugs Bunny

Ο Bugs Bunny είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων (ίσως μόνο ο Mickey Mouse να τον ξεπερνά). Συνολικά, έχει εμφανιστεί σε 229 ταινίες.

 

 

 

 

 

#8 Sherlock Holmes

Ο Sherlock Holmes είναι ίσως ο πιο διάσημος φανταστικός ντεντέκτιβ, ο οποίος έχει εμφανιστεί τόσο στη μεγάλη, όσο και τη μικρή οθόνη. Ο συγκεκριμένος χαρακτήρας, 238 φορές.

 

 

 

 

 

 

 

#7 Αβραάμ Λίνκολν

Αν ρωτήσει κανείς ποιος είναι ο περισσότερο δημοφιλής πρόεδρος των Η.Π.Α., η απάντηση είναι μάλλον ο Αβραάμ Λίνκολν. Ο ρόλος έχει ερμηνευτεί στον κινηματογράφο 247 φορές.

 

 

 

 

 

#6 Αδόλφος Χίτλερ

Ο μεγαλύτερος δικτάτορας του 20ου αιώνα. Το όνομά του έχει πια γίνει συνώνυμο του κακού, όπως και οι Ναζί, των οποίων και ηγήθηκε. Τα φρικτά εγκλήματα που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια του WW2 και υπό τις εντολές του είναι ακόμα αισθητά και οι πληγές που άφησε πίσω του ο φασισμός μάλλον είναι αδύνατο να κλείσουν. Για αυτούς τους λόγους λοιπόν ο Χίτλερ είναι αδιαμφισβήτητα ένας από τους ανθρώπους που επηρέασε την πορεία της ανθρώπινης ιστορίας όσο λίγοι ακόμα, και οι δημιουργοί του κινηματογράφου προσπάθησαν πολλάκις να αφηγηθούν την ιστορία του: 286 φορές.

 

 

 

#5 Θεός

Μία φιγούρα της οποίας η ύπαρξη αμφισβητείται από πολλούς, αλλά συνεχίζει να επηρέαζει δισεκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο (και συνεπώς την πορεία της ιστορίας μας), ο Θεός (σε όποια πιθανή μορφή μπορεί κανείς δημιουργός να τον συλλάβει) έχει αποτυπωθεί συνολικά 295 φορές στο σινεμά.

 

 

 

 

 

#4 Ιησούς Χρηστός

Περισσότερες φορές ωστόσο απ’ τον Πατέρα του (σύμφωνα με τον Χριστιανισμό πάντοτε), έχει εμφανιστεί σε ταινίες ο Χριστός: ο ρόλος του σωτήρα του κόσμου (μάλλον μόνο του δυτικού πολιτισμού) έχει ερμηνευτεί 325 φορές.

 

 

 

#3 Χάρος

O Χάρος, αλλιώς γνωστός ως η προσωποποίηση του Θανάτου, είναι μία φιγούρα η οποία εμφανίζεται στη συντρηπτική πλειοψηφία των πολιτισμών της υφηλίου. Η πιο συνηθισμένη του εικόνα, είναι σαν ένας σκελετός ντυμμένος στα μαύρα και κρατώντας ένα δρεπάνι. 396 ταινίες.

 

 

 

 

 

 

 

#2 Διάβολος

Δυστυχώς, τουλάχιστον όσον αφορά τη συγκεκριμένη λίστα, τη νίκη ενάντια στον Θεό την έχει ο Διάβολος. Αλλιώς γνωστός ως Σατανάς, Βεελζεβούλ, και με άλλες πολλές ονομασίες, ο διάβολος είναι εκείνη η φιγούρα που θεωρείται αρχηγός των πονηρών πνευμάτων (δαιμόνων), της κόλασης και γενικώς του κακού.  Σε κάθε περίπτωση, αν κρίνουμε από το γεγονός πως ο διάβολος έχει εμφανιστεί 724 φορές σε ταινίες (!), μάλλον θα πάμε όλoι στην κόλαση, αργά ή γρήγορα (Προσωπικά, εύχομαι να τον παίζει ο Tim Curry και στη πραγματικότητα).

 

 

 

 

 

 

#1 Άγιος Βασίλης

Στο τέλος πάντως, φαίνεται πως τα παιδιά θα βγουν κερδισμένα, καθώς ο Άγιος Βασίλης είναι ο χαρακτήρας που έχει εμφανιστεί σε ταινίες, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο: 793 φορές. Αν αυτό δεν είναι απόδειξη πως υπάρχει και πως θα φέρει δώρα σε όλα τα καλά παιδιά του κόσμου, τότε δεν ξέρω τί άλλο να πω.

Γιώργος Δήμογλου

Γιώργος Δήμογλου

Ο Γιώργος είναι φοιτητής του τμήματος Κινηματογράφου του Α.Π.Θ. με ξεχωριστή αγάπη για το σενάριο και τη συγγραφή. Στο παρελθόν συμμετείχε ως ηθοποιός σε μερικές ερασιτεχνικές θεατρικές παραστάσεις, όμως στην πορεία τον κέρδισε η μαγεία του σινεμά. Λατρεύει τον κόσμο των ταινιών, με μοναδική θέση στην καρδιά του να κατέχει ο κινηματογράφος της Ιαπωνίας. Όντας οργανωτικός, σαφώς πάντοτε βρίσκει λίγο χρόνο για να γράψει κανένα ποίημα και να ακούσει μουσική. Όνειρό του να μάθει Ιαπωνικά και να δημιουργεί ταινίες στο Τόκιο.

No Comment

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

designated survivor cancelled abc
Previous post

Το ABC ακυρώνει το 'Designated Survivor'

Next post

Το Netflix ανανεώνει το 'Lost in Space' για δεύτερο κύκλο