ListsSpecials

10+1 ταινίες που θα σε κάνουν να κλάψεις

Βασική ερώτηση που γεννιέται από τον τίτλο, «Γιατί να παρακολουθήσω τις εν λόγω ταινίες από τη στιγμή που θα με κάνουν να κλάψω;» .

Η απάντηση έρχεται σε δύο σκέλη. Πρώτον, για να με διαψεύσεις με την εγκράτεια και τον αυτοέλεγχο που σε διακατέχει και να αποδείξεις σε όλους πως εσύ δεν δακρύζεις τόσο εύκολα! Δεύτερον, διότι οι ταινίες αυτές έχουν μια σχεδόν μαγική ιδιότητα να φέρνουν στην επιφάνεια εκείνα τα συναισθήματα που φρόντισες να κρύψεις καλά, ενώ δεν ξεπέρασες ποτέ, που προσπάθησες να πείσεις τον εαυτό σου πως δεν υπάρχουν, εκείνα που κάποιες μοναχικές νύχτες σε αναγκάζουν να ξαγρυπνήσεις. Ίσως οι παρακάτω ταινίες σε βοηθήσουν να τα εντοπίσεις ή ακόμη και να τα αντιμετωπίσεις…

 

10.Pay it forward (2000)

Ένα νεαρό αγόρι προσπαθεί να κάνει τον κόσμο καλύτερο μέσο ενός σχεδίου αλληλοβοήθειας, κάθε άτομο που δέχεται μια καλή πράξη πρέπει να την ανταποδίδει βοηθώντας τρεις διαφορετικούς ανθρώπους.

Τι σου θυμίζει: Τον φόβο που σε κατακλύζει έπειτα από μια μικρή ή μεγαλύτερη αποτυχία και σου υπενθυμίζει πως όσο ικανός κι αν είσαι, όση προσπάθεια κι αν καταβάλλεις, μπορεί τελικά να μην καταφέρεις τίποτα παραπάνω από το μέτριο στην ζωή σου.

 

 

9.Brokeback Mountain (2005)

Η ιστορία δύο καουμπόηδων που ζουν έναν παράνομο έρωτα και η εξέλιξη των ζωών τους μέσα στα χρόνια. Με πρωταγωνιστές τους Heath Ledger και Jake Gyllenhaal.

Τι σου θυμίζει: Την στιγμή που οπισθοχώρησες. Εκείνο ακριβώς το λεπτό που αποφάσεις να μην κάνεις αυτό που πραγματικά θέλεις εξαιτίας των κοινωνικών αντιδράσεων ή των ανθρώπων που σε περιβάλλουν. Μα το μετάνιωσες και ίσως ακόμη το μετανιώνεις.

 

 

8.Toy Story 3 (2010)

Ο γνωστός σε όλους μας Andy έχει πλέον μεγαλώσει κι αποφασίζει να φύγει για το κολέγιο παίρνοντας μαζί του μόνο τον Woody, τα υπόλοιπα παιχνίδια τοποθετούνται σε κουτιά με σκοπό να παραμείνουν στην σοφίτα όμως η μητέρα του Andy μπερδεύει τα κουτιά… Η συνέχεια άκρως περιπετειώδης με τον Woody να προσπαθεί να πείσει τα παιχνίδια για τις προθέσεις του Andy και πολλά ακόμη μπερδέματα!

Τι σου θυμίζει: Την δική σου αποφοίτηση και παιδική ηλικία. Τα άλλοτε αγαπημένα μας παιχνίδια που γέμιζαν τις μέρες μας, πλέον παραμένουν στοιβαγμένα σε κουτιά ή σκονισμένα πάνω στα ράφια, έχοντας χάσει την αξία τους για εμάς  και εμείς την αγνή παιδική χαρά που μας προκαλούσαν.

 

7.Extremely Loud and Incredibly Close (2011)

Ένα νεαρό αγόρι προσπαθεί να βρει την κλειδαριά η οποία συνδέεται με το περίεργο κλειδί που ο πατέρας του άφησε πίσω, μετά τον ξαφνικό του θάνατό λόγω της τρομοκρατικής επίθεσης στους Δίδυμους Πύργους.

Τι σου θυμίζει: Πως ακόμη κι αν έχουν χαθεί ή αν θέλεις για οποιονδήποτε λόγο να τους αποφύγεις, οι γονείς σου θα σε επηρεάζουν. Άμεσα ή έμμεσα δεν θα μπορέσεις ποτέ να ξεπεράσεις την τριβή που είχες μαζί τους, ακόμη κι αν ήταν μικρή. Ένα κομμάτι τους θα είναι για πάντα κλειδωμένο μέσα σου.

 

6.A Walk to Remember (2002)

Ο νεαρός London μετά από ένα ατυχές περιστατικό αναγκάζεται να συμμετάσχει σε διάφορες σχολικές ασχολίες ανάμεσα τους και η θεατρική ομάδα του σχολείου του, εκεί γνωρίζει την Jamie μια πολύ ιδιαίτερη κοπέλα. Οι δύο νέοι ξεκινούν να έρχονται πιο κοντά και η Jamie δέχεται να βοηθήσει τον London στην θεατρική ομάδα με μοναδική προϋπόθεση να μην την ερωτευτεί.

Τι σου θυμίζει: Εκείνον τον απαγορευμένο έρωτα που ενώ ήξερες πως στο τέλος θα σε αφήσει πληγωμένο και πιο μόνο από ποτέ ακολούθησες μέχρι το τέλος χωρίς να αναρωτηθείς ποτέ το γιατί. Μερικές φορές το αποτέλεσμα είναι απλά μια λέξη και η εμπειρία ένα ολόκληρο βιβλίο.

Ελένη Αναστασιάδου

Ελένη Αναστασιάδου

Η Ελένη Αναστασιάδου, φοιτήτρια του τμήματος Γεωπονίας στο Α.Π.Θ. και απόφοιτος Σκηνοθεσίας ιδιωτικής σχολής, ασχολείται με την συγγραφή σεναρίων και διηγημάτων και πρόσφατα έκανε τα πρώτα βήματα τα της στην τηλεόραση με την συμμετοχή σε εκπομπή της ΕΡΤ3, καθώς και την κοινωνική διαφήμιση της Α21. Αγαπά τον κινηματογράφο και την τηλεόραση έχοντας αδυναμία σε οτιδήποτε πρωτοποριακό και ιδιαίτερο.

No Comment

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Previous post

Η Reese Witherspoon μιλάει για το Legally Blonde 3

Next post

The Final Girls (2015) του Todd Strauss-Schulson