ListsSpecials

10 σειρές που σώθηκαν από streaming υπηρεσίες

Σε μία εποχή που η τηλεόραση βρίσκεται στο ζενίθ της παραγωγής της – στην Αμερική όχι εδώ – μία σειρά μπορεί να κοπεί και πριν καν φτάσει την τηλεόραση. Με εκατοντάδες σειρές να βρίσκονται κάθε χρόνο σε παραγωγικό στάδιο, επιβιώνουν μόνο όσες φέρνουν ένα συγκεκριμένο κέρδος μέσω των διαφημίσεων στο κάθε κανάλι. Τα πράγματα πλέον έχουν δυσκολέψει για την τηλεοπτική παραγωγή, καθώς όπως και το κοινό, έτσι και τα στελέχη ζητούν ποιοτικές παραγωγές που όχι απλά να κάνουν τηλεθέαση, αλλά και να αποκτήσουν διαφημίσεις που να υπερκαλύψουν σε μεγάλο βαθμό τα έξοδα κάθε σειράς ώστε το εκάστοτε κανάλι να είναι εξασφαλισμένο.

Έλα όμως που εδώ και περίπου μία δεκαετία γεννήθηκε η διαδικτυακή τηλεόραση. Ομάδες ανθρώπων που πίστεψαν στη δύναμη του ίντερνετ έχτισαν διαδικτυακά κανάλια ή αλλιώς streaming υπηρεσίες που προσφέρουν μία ελεύθερη ποικιλία έναντι ενός υπερβολικά μικρού σε σχέση με την παροχή υπηρεσιών τους, αντιτίμου. Μερικές από τις σειρές λοιπόν που έκοψε η παραδοσιακή τηλεόραση, αγοράστηκαν από streaming υπηρεσίες όπου δε μπορούμε να πούμε ότι μεγαλούργησαν, όμως έδωσαν έστω μία αίσθηση κλεισίματος στο fandom κάθε σειράς.

Έχω ετοιμάσει λοιπόν μία λίστα με τις δέκα πιο ενδεικτικές σειρές που έσωσαν οι κολοσσοί του ίντερνετ αλλά και σειρές που έφεραν ξανά στον αέρα μετά από χρόνια.

#10 Arrested Development

Οι κριτικοί και το κοινό λάτρεψαν αυτή την οικογενειακή κωμωδία του Fox που παίχτηκε για τρεις κύκλους (2003-2006). Αλλά τα βραβεία και οι καλές κριτικές δεν μπορούσαν να υπερκαλύψουν την χαμηλή τηλεθέαση με αποτέλεσμα η σειρά να βγει από τον αέρα.

Μετά από χρόνια και αφού οι θαυμαστές το ζήτησαν πολύ, η σειρά κατάφερε και επέστρεψε με 15 νέα επεισόδια στο Netflix αν και δεν αγαπήθηκε τόσο κυρίως λόγω της μη-γραμμικής δομής που σπανίως είχε όλο το cast στο ίδιο μέρος. Το 2018 όμως έρχεται πέμπτος κύκλος και αυτή τη φορά το κοινό είναι λίγο πιο αισιόδοξο.

 

#9 The Mindy Project

Το 2012 βγήκε στον αέρα ένα νέο sitcom που απέκτησε ένα δυνατό fan base αλλά μικρό σε αριθμό. Έτσι, το The Mindy Project κόπηκε στον τρίτο κύκλο.

Το Hulu αγόρασε τα δικαιώματα και η σειρά απέκτησε δύο ακόμη κύκλους με τον τελευταίο να είναι προγραμματισμένος για το Σεπτέμβριο του 2017.

#8 Star Wars: The Clone Wars

Το Cartoon Network έβγαλε πέντε κύκλους του animated spin-off που τοποθετείται στο σύμπαν του Star Wars πριν την έναρξη της αρχικής τριλογίας. Υπήρχαν σχέδια για τρεις ακόμη κύκλους, όμως το Cartoon Network δεν ανανέωσε τη σειρά.

Το fandom του Star Wars είναι τεράστιο και έτσι το Netflix παρήγγειλε έναν ακόμη κύκλο που κινήθηκε σε πιο σκοτεινές περιοχές και μας αφηγήθηκε τη δημιουργία του στρατού των Κλώνων.

 

#7 Longmire

Αυτό το σύγχρονο Western εγκληματικό δράμα έκανε πρεμιέρα στο A&E το 2012 και ολοκληρώθηκε το 2014. Η σειρά βασίζεται στη σειρά βιβλίων «Walt Longmire Mysteries».

Το Netflix αγόρασε δύο τελευταίους ακόμη κύκλους, φτάνοντας συνολικά τους 6.

 

#6 The Killing

Η Αμερικανική διασκευή της επιτυχημένης Δανέζικης σειράς έκανε πρεμιέρα στο AMC. Ο δεύτερος κύκλος όμως απέτυχε σε τηλεθέαση και το AMC την έκοψε. Μετά από προσπάθειες να ξαναβγεί σε συνεργασία μάλιστα με το Netflix και το Fox, δεν υπήρξε αποτέλεσμα καθώς και ο τρίτος κύκλος κόπηκε.

Το Netlix τότε αγόρασε τη σειρά και πρόβαλλε έναν τέταρτο κύκλο με τα έξι τελευταία επεισόδια το 2014.

 

Στην επόμενη σελίδα βρίσκονται οι υπόλοιπες 5 σειρές

Previous post

The Edge of Seventeen (2016) της Kelly Fremon Craig

Next post

Το Ascendant γίνεται σειρά από την Lionsgate

No Comment

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημήτρης Φλωρής

Δημήτρης Φλωρής

Ο Δημήτρης Φλωρής, φοιτητής του τμήματος κινηματογράφου, έχει ειδικότητα στο μοντάζ και ασχολείται τρία χρόνια με την κριτική ταινιών για διάφορα site. Έχει κάνει, μέχρι στιγμής, δύο ταινίες μικρού μήκους: ντοκιμαντέρ και μυθοπλασίας. Έχει ασχοληθεί ενεργά με τον εθελοντισμό σε διάφορες οργανώσεις τα τελευταία δύο χρόνια. Αυτήν τη στιγμή ασχολείται με μερικά επερχόμενα projects. Ιδρυτής του Reviewer.