ReviewsTV

Mr. Robot – 3ος κύκλος (2017)

Το Μr. Robot συνεχίζει να κινείται προς απρόβλεπτες κατευθύνσεις, να εκπλήσσει και να ικανοποιεί, έστω κι αν κάποιες φορές διασχίζει τη γραμμή της υπερβολής.

Παραγωγή: U.S.A.

Διάρκεια: 10 Επεισόδια (~50′).

Πρωταγωνιστούν: Rami Malek, Christian Slater, Carly Chaikin, Portia Doubleday, Martin Wallström.

Περίληψη (SPOILERS):

Ο Elliot Anderson συνεχίζει να βασανίζεται από τον εαυτό του και τον Mr. Robot. Το ‘stage 2’ ακόμα δεν έχει λάβει χώρα και ο πρωταγωνιστής είναι διχασμένος στα δύο: η μία προσωπικότητά του προσπαθεί να το αποτρέψει, η άλλη να το ολοκληρώσει. Εδώ βρίσκεται και η βασική σύγκρουση της 3ης σεζόν, η οποία κρύβει μέσα τις πολλαπλές και απροσδόκητες ανατροπές. Η ιστορία αλλάζει απότομα πορεία και οι συνέπειες γίνονται αισθητές για όλους/ες τους/τις βασικούς/ές χαρακτήρες.

Συνοπτική Κριτική:

                Το Mr. Robot έχει αναγνωριστεί ως μία από τις καλύτερες σύγχρονες τηλεοπτικές σειρές, και με τα νέα επεισόδια αποδεικνύει για άλλη μία φορά αυτού του είδους την αναγνώριση. Πλέον, ενδιαφέρον δεν έχουν μόνο οι χαρακτήρες, αλλά και η εικόνα και ο ήχος. Σχεδόν κάθε επεισόδιο ξεχωρίζει χάρη στη μοναδική σκηνοθετική του προσέγγιση. Μάλιστα, η εκάστοτε οπτικοακουστική προσέγγιση της ιστορίας υποστηρίζει και την αφήγηση, καταλήγοντας σε μία πιο ολοκληρωμένη, «σινεματική» εμπειρία.

                Παρ’ όλα αυτά, οι πρωταγωνιστές παραμένουν τα αστέρια της σειράς. Οι χαρακτήρες τους μας παρασύρουν, τόσο μέσα στον κόσμο τους όσο και μέσα στις ίδιες τους τις ψυχές. Όλοι τους οδηγούνται σε νέες καταστάσεις, η ζωή τους ανατρέπεται, και γινόμαστε μάρτυρες των νέων πλευρών των εαυτών τους. Ευτυχώς όμως, οι ηθοποιοί κάνουν μία εκπληκτική δουλειά καθώς μας μεταφέρουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους.

                Ίσως το μόνο βασικό ζήτημα της σειράς είναι το σενάριό της. Αν και σε καμία περίπτωση δεν είναι απογοητευτικό, κατακλύζεται από ανατροπές και στιγμές που δύσκολα θα συνέβαιναν στη πραγματικότητα (ή έστω, όχι με αυτό τον τρόπο). Η υπερβολή σχετίζεται και με τους χαρακτήρες και με τις αντιδράσεις τους στα γεγονότα. Σε κάθε περίπτωση πάντως, το σύμπαν της σειράς δεν τίθεται σε αμφισβήτηση και μας σαγηνεύει με την έντασή του (η σεζόν ξεπερνά σε βία της προηγούμενες).

Σημαντικό επίσης παραμένει το γεγονός ότι απαντά σε ερωτήματα του παρελθόντος, αλλά και σε ερωτήματα που δεν είχαν τεθεί, μέχρι της στιγμή που αποκαλύφθηκαν οι απαντήσεις· συνεπώς διατηρείται αμείωτο το ενδιαφέρον μας για το Mr. Robot, ακόμη και μετά το τέλος του τελευταίου επεισοδίου. Αν άρεσε σε κάποιον/α η 1η και η 2η, η 3η σεζόν με βεβαιότητα θα τον/την συγκλονίσει, και θα καλλιεργήσει έτι περισσότερο το ενδιαφέρον του για την 4η.

 

 

Γιώργος Δήμογλου

Γιώργος Δήμογλου

Ο Γιώργος είναι φοιτητής του τμήματος Κινηματογράφου του Α.Π.Θ. με ξεχωριστή αγάπη για το σενάριο και τη συγγραφή. Στο παρελθόν συμμετείχε ως ηθοποιός σε μερικές ερασιτεχνικές θεατρικές παραστάσεις, όμως στην πορεία τον κέρδισε η μαγεία του σινεμά. Λατρεύει τον κόσμο των ταινιών, με μοναδική θέση στην καρδιά του να κατέχει ο κινηματογράφος της Ιαπωνίας. Όντας οργανωτικός, σαφώς πάντοτε βρίσκει λίγο χρόνο για να γράψει κανένα ποίημα και να ακούσει μουσική. Όνειρό του να μάθει Ιαπωνικά και να δημιουργεί ταινίες στο Τόκιο.

No Comment

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

wheelman
Previous post

Wheelman (2017) του Jeremy Rush

Next post

The Big Sick (2017) του Michael Showalter