ReviewsTV

Mindhunter – 1ος Κύκλος (2017)

Το Netflix εδώ και μερικά χρόνια έχει μπει δυναμικά στην αγορά της τηλεόρασης και μας έχει χαρίσει μερικές από τις πιο ιδιαίτερες σειρές που έχουμε δει ποτέ. Αρκετές κομωδίες, animated σειρές υψηλού επιπέδου και φυσικά πολλά και καλά crime dramas. Αυτή τη φορά ο Fincher μας φέρνει μια νέα σειρά που μας πάει λίγο πίσω, την εποχή της άνθισης των serial killers στην Αμερική. Με ένα δυνατό cast, μια μεγάλη παραγωγή και ένα εξαιρετικό σενάριο, το Mindhunter είναι η νέα σειρά που θα δεις απόψε (και τα 11 επεισόδια).

Η σειρά τοποθετείται στα 70s όπου δύο πράκτορες του FBI, ο Holden Ford και ο Bill Tench αναλαμβάνουν μια extra εργασία, να βρουν τη σύνδεση μεταξύ μερικών αποκρουστικών δολοφόνων. Σε αυτό τους το ταξίδι θα μιλήσουν με μερικούς από τους χειρότερους δολοφόνους που βρίσκονται στη φυλακή. Η σειρά βασίζεται σε πραγματικούς πολύ γνωστούς serial killer την εποχή που βρίσκονταν στην ακμή τους στην Αμερική, την εποχή του Manson. Ένα ακόμη σημαντικό γεγονός είναι ότι είναι η εποχή που ο όρος serial killer δεν υπάρχει ακόμη και κανείς αστυνομικός ή ψυχολόγος του εγκληματολογικού δεν μπορεί να καταλάβει για ποιο λόγο οι άνθρωποι αυτοί σκοτώνουν και με βάναυσο τρόπο.

Αρχικά ας μιλήσουμε για το πόσο ενδιαφέρουσα είναι η σειρά. Είναι από τα criminal dramas που δεν δείχνει σχεδόν καθόλου βια αλλά σε κρατάνε με το ρυθμό τους και τα γεγονότα τους. Το Mindhunter δεν είναι μια απλή καταδίωξη του FBI, ούτε μοιάζει με οτιδήποτε έχετε δει μέχρι στιγμής σε αυτό το είδος. Βασίζεται τόσο καλά σε πραγματικές ακαδημαϊκές έρευνες της ψυχολογίας και εγκληματολογίας, δείχνοντας παράλληλα ένα άλλο πρόσωπο των δολοφόνων. Το πιο ενδιαφέρον ίσως κομμάτι είναι η αλληλεπίδραση των πρακτόρων, ειδικά του Holden που είναι νέος ακόμη, με τους δολοφόνους. Ο Holden φαίνεται να μπαίνει μέσα στην έρευνα και προσπαθεί να μπει στο μυαλό αυτών των περίεργων ανθρώπων. Μέσα σε όλα αυτά βλέπουμε παράλληλα τις ζωές των πρωταγωνιστών, τις οικογένειές τους και τις σχέσεις τους με αριστοτεχνικό τρόπο. Η σειρά διαχειρίζεται πολύ καλά το χρόνο της και σε κρατάει κάθε στιγμή. Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι με τη λιγότερη δυνατή βια σε κάνει να ανατριχιάζεις και να νιώθεις το βάρος των γεγονότων. Βέβαια το ενδιαφέρον της έγκειται και στον τρόπο που έχει φτιαχτεί καθώς έχει μια εξαιρετική σκηνοθεσία και φωτογραφία που σε βάζει στο κλίμα της εποχής και σε προετοιμάζει γι αυτό που πας να δεις. Σίγουρα μια από τις καλύτερες σειρές που παίζονται αυτή τη στιγμή στην τηλεόραση, ένα μικρό δείγμα ότι το crime drama κρατάει πολύ καλά ακόμη σαν είδος. Εάν έχεις δει τα documentaries του Netflix όπως το Making a Murderer και έχεις λιώσει τις αστυνομικές σειρές τύπου CIS, το Mindhunter θα σε εκπλήξει ευχάριστα. Θα το βρεις ολόκληρο στο Netflix, το οποίο έχει δώσει ήδη το πράσινο φως για τον δεύτερο κύκλο, μερικές μέρες μετά από την πρεμιέρα της σειράς. Την προτείνω ανεπιφύλακτα.

 

 

 

Anette Cheniell

Anette Cheniell

Φοιτήτρια του τμήματος κινηματογράφου, ασχολείται με την σκηνοθεσία, το σενάριο και την παραγωγή. Έχει κάνει 3 ταινίες μικρού μήκους και οι 3 μυθοπλασίες. Κυρίως ασχολείται με τη μουσική και τη συγγραφή. Βρίσκεται στο τέταρτο έτος των σπουδών της στο σύγχρονο τραγούδι. (A.K.A. Netto Abnormal).

No Comment

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Previous post

Πρόγραμμα κινηματογράφου: Τι παίζει στις αίθουσες από 19/10 μέχρι 25/10 (Θεσσαλονίκη – Αθήνα) #WeLoveThursdays

Next post

O Quentin Tarantino γνώριζε για τις πράξεις του Harvey Weinstein