FilmsReviews

All I See Is You (Marc Forster, 2017)

Πολλοί λεν πως δε βγαίνουν πια πρωτότυπες ταινίες. Εν μέρει έχουν δίκιο. Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε δει ταινίες με την ίδια ιδέα, παραπλήσια ιστορία, παραπλήσια και προβλέψιμη πλοκή. Ευτυχώς όμως για εμάς, τους λάτρεις της μεγάλης οθόνης, βγαίνουν ακόμα νέα, πρωτότυπα σενάρια. Μπορεί να μην είναι όλες οι πρωτότυπες ταινίες αριστουργήματα αλλά και μόνο που υπάρχουν… μας δίνουν ελπίδα. Ας μιλήσουμε για το All I See Is You λοιπόν…

Η σχέση της Gina με τον άνδρα της αρχίζει να αλλάζει, όταν εκείνη αποκτά και πάλι την όραση της και τον βλέπει για πρώτη φορά. Μέσω της νέας αυτής κατάστασης, οι δυο τους πρόκειται να γνωρίσουν πρωτόγνωρε; και ίσως επικίνδυνες πτυχές του εαυτού τους.

Όταν άκουσα για πρώτη φορά αυτή την ιδέα, σκέφτηκα πως θα έπρεπε σίγουρα να δω αυτή την ταινία. Είναι μια τόσο απλή ιδέα αλλά και τόσο ισχυρή και πρωτότυπη. Θες να μάθεις τι θα γίνει αλλά σκέφτεσαι κιόλας πως πρόκειται για δράμα και ίσως την δεις κάποια στιγμή στο μακρινό μέλλον. Πέρα από την ενδιαφέρουσα ιδέα, το All I See Is You έχει δυνατά θέματα και σίγουρα έχει κάτι να πει ως ταινία. Οπότε μιλάμε για αριστούργημα; Σε καμία περίπτωση.

Μια πολλά υποσχόμενη ιδέα, καλοί ηθοποιοί, ενδιαφέρουσα σκηνοθεσία… Τι πήγε στραβά; Το σενάριο δεν είναι καλά γραμμένο. Μάλιστα, φαίνεται σαν να λείπουν σημαντικές σκηνές από την ταινία. Ο σκηνοθέτης και συν-σεναριογράφος Marc Forster (σκηνοθέτης του «World War Z») είχε τις καλύτερες προθέσεις για το All I See Is You. Το πρόβλημα είναι πως ενώ η ταινία φαίνεται πως θα εξερευνήσει νέα, σκοτεινά μονοπάτια προς την πολυπλοκότητα του ανθρώπου και των σχέσεων που δημιουργεί, καταλήγει να κολυμπάει στην επιφάνεια και χωρίς κάποιον συγκεκριμένο προορισμό. Ανοίγονται ενδιαφέροντα θέματα που απλά εμφανίζονται και δεν προχωράν. Είναι λες και έπρεπε να υπάρχουν κάπως στην ταινία και οι δημιουργοί προσπάθησαν να τα στριμώξουν κάπου. Επίσης, οι ηθοποιοί δεν έδωσαν την καλύτερη τους ερμηνεία. Η Blake Lively ανέλαβε ένα από τα είδη ρόλων που βλέπουμε συχνά να προσφέρει στην/ον ηθοποιό του υποψηφιότητα για όσκαρ. Αυτό δε συνέβη για την Blake Lively.

Ωστόσο, το All I See Is You κρύβει και κάποιες καλές στιγμές. Το μεγαλύτερο θετικό στοιχείο αυτής της παραγωγής είναι το ότι τολμάει να πειραματιστεί. Ο σκηνοθέτης παίζει με στοιχεία του πειραματικού κινηματογράφου και μας προσφέρει αρκετές όμορφες εικόνες και εξαιρετικά ενδιαφέροντα οπτικοακουστικά κομμάτια. Δυστυχώς, όμως η τόλμη του αυτή δε βοηθάει πάντα την αφήγηση. Η σκηνοθεσία χτίζει το σασπένς σαν να πρόκειται για κάποιο ψυχολογικό θρίλερ αλλά όπως και το σενάριο, δεν οδηγεί κάπου. Πολλοί δημιουργοί όμως αποφεύγουν κάθε είδους πειραματισμό με τον φόβο της αποτυχίας. Επομένως, όπως και να’χει είναι σημαντικό το ότι ο Marc Forster επιχείρησε να κάτι κάτι διαφορετικό.

Είναι ίσως από τις λίγες ταινίες που η αρχή τους είναι καλύτερη από την υπόλοιπη ταινία. Πιθανόν το σενάριο να γυρίστηκε χωρίς να έχει φτάσει στην τελική του μορφή. Αν οι δημιουργοί έμεναν πιστοί σε ό,τι υποσχέθηκαν πως θα εξερευνήσουν στο πρώτο κομμάτι της ταινίας, μπορεί να μιλούσαμε τώρα για μια εξαιρετική ταινία. Με άλλα λόγια, το All I See Is You είναι ένα δράμα που υπόσχεται στον θεατή περισσότερα απ’ ό,τι μπορεί να προσφέρει. Προσωπικά δε θεωρώ πως είναι μια απαραίτητα κακή ταινία. Ίσως σε κουράσει κάποια στιγμή. Παρά τα μειονεκτήματα της, εγώ θα μπορούσα να την ξαναδώ κάποια στιγμή. Αν σου αρέσουν τα δράματα, ή/και θέλεις να διαμορφώσεις την δική σου άποψη για την ταινία… σου εύχομαι να έχεις μία καλή προβολή!

 

 

Ψηφίστε την ταινία

Review 0
3 Ψηφοφορία κριτικού
0 Ψήφοι χρηστών (0 ψήφοι)
Συνολική ψήφος

 

Persa Griba

Persa Griba

Φοιτήτρια του τμήματος κινηματογράφου, με ιδιαίτερη ενασχόληση στον τομέα του σεναρίου και της σκηνοθεσίας ταινιών μικρού μήκους (μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ). Αυτό το διάστημα, δουλεύει πάνω σε κάποια καινούρια projects, που θα παρουσιαστούν μέσα στο 2016.

No Comment

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

AVENGERS: INFINITY WAR ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΤΑΙΝΙΑΣ
Previous post

Avengers: Infinity War (Anthony Russo & Joe Russo, 2018)

stranger-things-3
Next post

Ξεκίνησε η παραγωγή του 'Stranger Things 3' [ΒΙΝΤΕΟ]