ComicsFilmsNews

Το Guardians of the Galaxy θα επιστρέψει για τρίτη ταινία

Το 2017 είναι μία εκπληκτική χρονιά για τους φαν των κόμικ διαφόρων εταιριών και ειδών. Αλλά ακόμη αποτελεί έκπληξη ότι το Guardians of the Galaxy είναι ένα από τα πιο αναμενόμενα sequel της χρονιάς. Πριν μερικά χρόνια λίγοι εκτός από τους φανατικούς αναγνώστες των κόμικ της Marvel γνώριζαν ποιος είναι ο Star-Lord και η παρέα του. Πλέον όμως μετά την κινηματογραφική διασκευή του 2014 μετατράπηκαν σε μερικούς από τους πιο αγαπημένους χαρακτήρες στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel.

Ο σκηνοθέτης James Gunn είναι στα τελικά στάδια του post-production του sequel στο οποίο επιστρέφει το αρχικό cast και οι πρώτες δοκιμαστικές προβολές πέτυχαν υψηλή βαθμολογία. Ήδη οι πρώτες προβλέψεις κάνουν λόγο για εισπράξεις της τάξεως των 160 εκ. δολαρίων το πρώτο Σαββατοκύριακο. Υπήρχε αμφιβολία σχετικά με το αν θα υπάρξει ακόμη ένα sequel με τις δύο τελευταίες ταινίες των Avengers να ολοκληρώνουν όλες τις ιστορίες των ηρώων αλλά και γιατί ο ίδιος ο Gunn είπε πως ένα δεύτερο sequel αποκλείεται.

Μιλώντας στο Complex για το νέο του project The Belko Experiment, o Gunn ρωτήθηκε για το μέλλον των Guardians of the Galaxy. Ο Gunn πήρε την ευκαιρία να επιβεβαιώσει ότι το Guardians of the Galaxy vol. 3 θα γυριστεί χωρίς να γνωρίζει πόσο θα εμπλακεί.

Θα υπάρξει ένα Guardians 3, αυτό είναι σίγουρο. Ακόμη το σκεφτόμαστε. Προσπαθώ απλά να βρω τι θέλω να κάνω. Θέλω να δω που θέλω να είμαι και που θέλω να ξοδέψω τα επόμενα τρία χρόνια της ζωής μου. Ξέρεις θα κάνω κι άλλη μεγάλη ταινία, θα είναι το Guardians ή κάτι άλλο; Θέλω να το σκεφτώ μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Ο σκηνοθέτης δεν έχει ντραπεί στο παρελθόν να πει πόσο δύσκολη δουλειά ήταν το σενάριο για το Guardians of the Galaxy vol. 2 κατευθείαν μετά το τέλος της πρώτης ταινίας. Ήταν μία πολύ απαιτητική και χρονοβόρα διαδικασία, γεμάτη πιέσεις μιας και δούλευε για ένα blockbuster (και μη ξεχνάμε τον κανόνα του χειρότερου sequel από την πρώτη ταινία) που τον έκανε να μην είναι σίγουρος για το αν θα επιστρέψει για την τρίτη ταινία. Όπως και να έχει, ο Gunn παλιότερα δήλωσε πως έχει ιδέες για παραπάνω από μία ταινίες.

Ο Kevin Feige πρόεδρος της Marvel Studios δήλωσε πως οι Guardians είναι ένα μεγάλο κομμάτι του κινηματογραφικού σύμπαντος. Από ότι φαίνεται βέβαια, το Guardians of the Galaxy vol. 3 πρόκειται να ενταχθεί στην 4η φάση.

Με ή χωρίς τον Gunn, το Guardians of the Galaxy vol. 3 δεν είναι πλέον απλά μία ιδέα, αλλά ήδη μπαίνει στα προπαραγωγικά στάδια στα γραφεία της Marvel. Σίγουρα δε θέλουμε να φύγει ο Gunn από το franchise, όμως έχουμε πλέον απόλυτη εμπιστοσύνη στη Marvel. Από την άλλη θα θέλαμε να τον δούμε έστω ως παραγωγό μιας και είναι ο άνθρωπος που μεγάλωσε κατά πολύ το σύμπαν της Marvel σε μακρινούς γαλαξίες, οπότε θα ήταν πολύ άσχημο αν έφευγε εντελώς.

Ο James Gunn σκηνοθετεί και γράφει το Guardians of the Galaxy vol. 2 και είναι δ/ντης παραγωγής στο Avengers: Infinity War.

Δημήτρης Φλωρής

Δημήτρης Φλωρής

Ο Δημήτρης Φλωρής κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη. Έχει σπουδάσει στο Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών στο Α.Π.Θ. με ειδικότητα στο μοντάζ και την κινηματογραφική/τηλεοπτική κριτική και θεωρία. Κύριο αντικείμενο της μελέτης του είναι η επεισοδιακή αφήγηση και οι ειδολογικές συμβάσεις του superhero genre. Έχει συμμετάσχει ως σκηνοθέτης ή/και μοντέρ σε τέσσερις ταινίες προπτυχιακού επιπέδου. Οι τρεις είναι μυθοπλασίας και η μία ντοκιμαντέρ.

No Comment

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Previous post

Τι μπορεί να σημαίνει η αποχώρηση του Chris Evans από το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel;

Next post

Marvel's Iron Fist: Το κοινό του Twitter διαφωνεί με τους κριτικούς και το έχει αγαπήσει