AnimeReviewsTV

Gangsta (2015)

Αν και ζούμε στο βασίλειο της Αμερικανικής τηλεόρασης και των reality, οι animated σειρές ήταν, είναι και θα είναι ένα μεγάλο κομμάτι ψυχαγωγίας όλων των ηλικιών. Ειδικά τα ιαπωνικά anime έχουν ένα τεράστιο κοινό που περιμένει κάθε season τις νέες κυκλοφορίες αλλά και παλιότερες σειρές που ανανεώνονται (όπως το Shingeki no Kyoujin). Βέβαια δεν είναι όλα τα anime φτιαγμένα από την ίδια εταιρία ή με τον ίδιο σκοπό έτσι υπάρχουν χιλιάδες διαφορετικά που μπορείς να δεις και για όλες τις ηλικίες. Το anime που θα σχολιάσουμε σήμερα είναι ένα αρκετά ενδιαφέρον και «ενήλικο» anime. Όχι με την έννοια που μπορεί να νομίζεται (δεν περιέχει τίποτα περίεργο) απλά έχει όση βία, γυμνό, αίμα και πραγματικότητα όσο χρειάζεται.

Η υπόθεση είναι η εξής: Ο Worick Arcangelo και ο Nicholas Brown είναι δύο πληρωμένοι δολοφόνοι (που κάνουν γενικά διάφορες παρανομίες) που μαζί λέγονται Beriya (Handymen) που ζουν στην πόλη Ergastalum. Τόσο η μαφία όσο και η αστυνομία χρησιμοποιεί τις ξεχωριστές του ικανότητες. Αυτή η πόλη είναι επίσης καταφύγιο για μερικούς ανθρώπους που λέγονται Twilights και είναι πολύ πιο δυνατοί από όλους τους υπόλοιπους και συνίθως δουλεύουν ως σωματοφύλακες. Μετά από μια επιχείρηση στο δρόμο των Banriya βρίσκεται η Alex Benedetto, μια πρώην πόρνη που θα γίνει φίλη τους και εκείνοι θα την προστατεύσουν. Το Gangsta μιλάει για τις περιπέτειες των Banriya αλλά και ένα πόλεμο που απειλεί να αφανίσει τα Twilights για πάντα.

Από τις πρώτες στιγμές που βλέπεις το Gangsta, από τα πρώτα λεπτά καταλαβαίνεις ότι είναι ένα ενήλικο anime με συμμορίες. Βέβαια αυτό δεν το κάνει λιγότερο αστείο και ενδιαφέρον καθώς έχει πολλά πράγματα που αξίζουν να δεις όσο και χαρακτήρες. Αρχικά θα ήθελαν να μιλήσω για τους χαρακτήρες όπου είναι καλογραμμένοι και πολύ ενδιαφέροντες. Τόσο οι πρωταγωνιστές όσο και οι δευτερεύοντες χαρακτήρες είναι πολυεπίπεδοι και έχουν διάφορα κίνητρα και πολύ δυνατές σχέσεις. Ειδικά οι τρεις πρωταγωνιστές έχουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στη σειρά. Τόσο ο Nicholas όσο και ο Worick έχουν ένα τεράστιο παρελθόν και ιδιαίτερους χαρακτήρες. Άλλο ένα ενδιαφέρον και σπάνιο στοιχείο τους είναι ότι ο Nicholas είναι κουφός, κάτι που παίζει μεγάλη ρόλο στη σειρά αλλά και το χειρίζεται πολύ καλά ο δημιουργός ώστε να ξεδιπλώνεται ο χαρακτήρας. Σαν άλλος Daredevil ο Nicholas είναι ένας ήρωας πολύ πιο δυνατός από ότι δείχνει και χωρίς να τον εμποδίζει αυτή η ιδιαιτερότητά του. Κάποιος μπορεί να πει ότι δεν είναι κάτι που αξίζει να το συζητούμε αλλά οι σειρές και ειδικά τα anime πάσχουν στο θέμα της αναπαράστασης διάφορων ομάδων. Πέρα από αυτό η σειρά έχει ακριβώς το συνδιασμό της επιτυχίας, γι αυτό το λόγο έγινε γρήγορα γνωστή και αγαπήθηκε από πολλούς. Έχει ένα πολύ καλό development μέχρι ένα σημείο αφού αναλύει αρκετά όλους τους βασικούς και μη χαρακτήρες καθώς και προχωράει την πλοκή. Νομίζω είναι ένα από τα anime όπου θα σε ενθουσιάσουν και θα περιμένεις σίγουρα να βγει και η δεύτερη season.  

Κάπου εκεί αρχίζουν τα προβλήματα για τη σειρά. Επειδή η εταιρία που έφτιαχνε το anime, η Manglobe είχε πολλά προβλήματα λίγο μετά την ολοκλήρωσή του χρεοκόπησε. Αυτό δεν θα έπρεπε φυσικά να αφήσει ένα anime μισό αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έφταναν 12 επεισόδια για να πουν την ιστορία. Είναι πραγματικά κρίμα καθώς έχει μια εξαιρετική καμπύλη και με μια πολύ ενδιαφέρουσα πλοκή και το τελευταίο επεισόδιο είναι ότι χειρότερο. Γι αυτό το λόγο νομίζω ότι αξίζει να του δώσεις μια ευκαιρία, αλλά μόλις φτάσεις στο τέλος είναι καλό να το αφήσεις και να αρχίσεις το manga που έχει ολόιδια πλοκή. Προσωπικά το θεωρώ τόσο ενδιαφέρον σαν προϊόν όπου δεν μπορώ να το κατηγορήσω για το τέλος του ή να το θεωρήσω κακό, όμως είναι μια προειδοποίηση που ήθελα να είχε κι εγώ πριν το δω.

Πιστεύω ότι θα έπρεπε να του δώσεις μια ευκαιρία ειδικά εάν προτιμάς ταινίες με μαφία και συμμορίες, είναι σίγουρα κάτι στο είδος αλλά και τελείως διαφορετικό.

 

 

 

 

Previous post

Εκκενώθηκε ο φεστιβαλικός χώρος των Καννών για φόβους τρομοκρατικής επίθεσης

Next post

Sing (2016) των Christophe Lourdelet και Garth Jennings

No Comment

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Anette Cheniell

Anette Cheniell

Φοιτήτρια του τμήματος κινηματογράφου, ασχολείται με την σκηνοθεσία, το σενάριο και την παραγωγή. Έχει κάνει 3 ταινίες μικρού μήκους και οι 3 μυθοπλασίες. Κυρίως ασχολείται με τη μουσική και τη συγγραφή. Βρίσκεται στο τέταρτο έτος των σπουδών της στο σύγχρονο τραγούδι. (A.K.A. Netto Abnormal).