FandomsReviewsTV

Game of Thrones [S07E06]: Beyond the Wall

Ήρθε το επεισόδιο που περιμέναμε όλοι, πολύ κοντά στο τέλος και λειτουργεί ως το 9ο επεισόδιο κάθε κύκλου. Δηλαδή το επεισόδιο που γίνεται πάντα ο μεγάλος χαμός και αγαπημένοι χαρακτήρες πεθαίνουν. Αυτή τη φορά βέβαια ο πόλεμος είναι πιο πραγματικός από ποτέ, στο Βορρά και εναντίων των White Walkers. Το επεισόδιο έχει διαρρεύσει εδώ και αρκετές μέρες οπότε εάν μπεις στα social media ίσως να φας τα spoilers απανωτά. Αυτό δεν το κάνει λιγότερο φαντασμαγορικό φυσικά καθώς ότι και να σου έχουν πει, όσα memes και να έχεις δει, τίποτα δεν είναι σαν το ίδιο το επεισόδιο.

Αρχικά βλέπουμε την ομάδα του Jon πέρα από το τοίχος να μιλούν για τις περιπέτειες και ειδικά ο Gendry που εξιστορεί τα όσα του έκανε η Melisandre σε προηγούμενο κύκλο. Την ίδια στιγμή ο Jon αποφασίζει να δώσει το σπαθί του πατέρα του Jorah πίσω στον ίδιο, ειδικά εάν δεν γυρίσει από αυτή την αποστολή. Θυμόμαστε καλά τη σχέση  του Lord Commander με τον νεαρό Jon που πραγματικά δεν θα ήταν ο ίδιος χωρίς την καθοδήγηση και την εμπιστοσύνη του. Άλλωστε από ένας απλός μπάσταρδος έγινε και ο ίδιος Commander. Αργότερα ο Jon μιλάει για το πως γύρισε από τους νεκρούς αλλά δεν θεωρεί ότι έχει σχέση με τον Lord of Light. Από την άλλη ο Hound βλέπει το βουνό που είδε στο όραμά του και φαίνεται να είναι κοντά.

 Άλλη μια αναδρομή στο παρελθόν γίνεται μεταξύ της Arya και της Sansa. Μετά από το γράμμα που βρίσκει η Arya λόγω του Littlefinger αρχίζει να κατηγορεί τη Sansa για το πως φέρθηκε όταν ήταν στο King’s Landing. Η μια ρίχνει το φταίξιμο στην άλλη κάτι που σίγουρα θέλουν οι εχθροί τους, ίσως έτσι τα δύο κορίτσια έρθουν πιο κοντά γιατί και βρίσκονται μακριά για χρόνια.

 Στο στρατόπεδο των Targaryen υπάρχουν αναταράξεις καθώς ο Tyrion προσπαθεί να συμβουλεύσει κατάλληλα την Daenerys ειδικά αφού ετοιμάζεται να πάει στο King’s Landing και να συναντήσει τους Lannisters. Η Daenerys φαίνεται να έχει κάποια συναισθήματα για τον Jon, ειδικά μετά από την παραμονή του στο Dragonstone.

O Hound μιλάει με τον Tormund ο οποίος του εξομολογείται το πάθος του για την Brienne και ο Hound (που κόντεψε να πεθάνει από τα χέρια της) δεν μπορεί να το πιστέψει. Αμέσως μετά επιτίθεται στην παρέα μια τεράστια αρκούδα του πάγου που φυσικά ελέγχεται από τους White Walkers που τραυματίζει μερικούς από τη συντροφιά μέχρι να καταφέρουν να την σκοτώσουν. Βρίσκονται πολύ μακριά από το σπίτι μέσα στην καταιγίδα. Βέβαια αυτό ίσως είναι μια αρκετά μεγάλη προοικονομία της σειράς, καθώς ο Night King δεν μπορεί να κάνει μόνο ανθρώπους Whights αλλά και οτιδήποτε άλλο ζωντανό πλάσμα.

Γρήγορα βρίσκουν ένα κομμάτι του στρατού των White Walkers και τους στήνουν ενέδρα. Ο Jon παλεύει και σκοτώνει για μια ακόμη φορά έναν από αυτούς και τα Wights γίνονται σκόνη αμέσως εκτός από ένα που πρόκειται να πάρουν μαζί τους πίσω στο Westeros. Αυτός που θα γυρίσει πίσω είναι ο Gendry που θα μιλήσει στη Daenerys για τα συμβάντα και φυσικά θα τους βοηθήσει. O Jon και η παρέα του τρέχουν να σωθούν από μια ολόκληρη στρατιά από Wights και καταλήγουν στη μέση μια παγωμένης λίμνης. Σε μια απίστευτη σκηνή βλέπουμε την παρέα να φτάνει στη βραχονησίδα και τα χιλιάδες Wights να πέφτουν στο νερό. Δεν μπορούν να κολυμπήσουν και αυτό είναι το μόνο που τους κρατάει ζωντανούς για λίγο ακόμη. Τος έχουν περικυκλώσει όμως και δεν έχουν ούτε τρόπο να ζεσταθούν. Εντωμεταξύ ο Gendry καταφέρνει και φτάνει στο τοίχος αλλά λιποθυμάει. Φαίνεται πως οι White Walkers είναι πολύ πιο κοντά στο τοίχος από ότι περίμεναν. Ο Thoros υποκύπτει στα τραύματά του και φυσικά τον καίνε ώστε να μην γίνει και εκείνος Wight. Γρήγορα εμφανίζεται και ο Night King μαζί με τους υπόλοιπους White Walkers και η παρέα του Jon ετοιμάζεται ουσιαστικά να δώσει την τελευταία της μάχη.

Η Sansa αποφασίζει να στείλει την Brienne στο King’s Landing ως απεσταλμένη της, μια κίνηση του Little Finger να απομακρύνει και την Brienne από την Sansa. Το σχέδιο του Littlefinger φυσικά και πετυχαίνει περίφημα καθώς η Sansa για ακόμη μια φορά τον εμπιστεύεται.

Τα νέα ταξιδεύουν γρήγορα στο Westeros και η Daenerys με τη χειμωνιάτικη στολή της αποφασίζει να πάρει τους δράκους της και να πετάξει στο Βορρά, βοηθώντας τον Jon και τους υπόλοιπους. Ο Tyrion φυσικά την παρακαλά να μην το κάνει αλλά εκείνη δεν το σκέφτεται αρκετά. Από την άλλη στο Βορρά η λίμνη παγώνει και πάλι και τα Wights επιτίθενται στην παρέα που προσπαθεί να τους αποφύγει. Ο Tormund παρά λίγο να πεθάνει καθώς προσπαθούν ακόμη να διαφύγουν και χάνουν ακόμη έναν άντρα από τους συντροφιά. Δεν φαίνεται να υπάρχει ελπίδα κάτι που βλέπει και ο ίδιος ο Jon. Και εκεί που νομίζεις ότι όλα έχουν χαθεί η φωτιά του δράκου καίει ολόκληρο το στρατό στο πέρασμά της, λιώνει η λίμνη και η Daenerys σώζει για πρώτη φορά τον αγαπημένο της και η συντροφιά ανεβαίνει στον Dracarys για να ξεφύγει. 

Την ίδια στιγμή ο Night King ανενόχλητος πλησιάζει έναν άλλο από τους δράκους της και πετάει ένα βέλος από δρακόγυαλο που είναι γνωστό ότι σκοτώνει δράκους. Ο δράκος πληγώνεται και πέφτει στη θάλασσα νεκρός κάτι που τους σοκάρει όλους και φυσικά θλίβει τη Daenerys. Ο Jon της φωνάζει να φύγει ενώ εκείνη δεν φαίνεται να θέλει αλλά πρέπει να το κάνει πριν σκοτωθεί και ο Dracarys. O Jon πέφτει στη λίμνη αλλά γρήγορα βγαίνει ζωντανός από τον πάγο όμως είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει το στρατό των νεκρών. Αλλά φυσικά θα τον σώσει ο αγαπημένος του θείος Benjen Stark που του δίνει το άλογό του για να διαφύγει και θα θυσιαστεί για τον Jon. Ένας έντιμος θάνατος για τον Benjen που περίμενε χρόνια γι αυτή τη στιγμή. 

Η συντροφιά φτάνει στο τοίχος και η Daenerys φαίνεται να περιμένει τον Jon να γυρίσει στο τοίχος αντί να φύγει για το Dragonstone. Και όπως ήταν αναμενόμενο από την προηγούμενη σκηνή ο Jon φτάνει στο τοίχος με το άλογο του θείου του. Ο Davos τον φροντίζει και η Daenerys βλέπει τα τραύματά του από το προηγούμενο θάνατό του. 

Η Sansa βρίσκει τα πρόσωπα που έχει η Arya μαζί της και την αναγκάζει να της μιλήσει γι αυτά. Η Arya της αποκαλύπτει ότι με τα πρόσωπα μπορεί να γίνει ο καθένας και σχεδόν την απειλεί ότι θα μπορούσε να γίνει εκείνη. H Sansa τρομάζει αλλά ίσως είναι κάτι περισσότερο σαν προειδοποίηση ώστε η Sansa να μην την προδώσει.

Ο Jon ξυπνάει στο πλοίο της Daenerys και της ζητά συγνώμη για όσα έγιναν. Και μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα ο Jon αποφασίζει να πάει με το μέρος της (τέρμα τα bend the knee memes), κάτι που την χαροποιεί ιδιαίτερα. Ίσως να είναι η αρχή για ένα ειδύλλιο μεταξύ τους καθώς η Daenerys φαίνεται να είναι ερωτευμένη με τον Jon αλλά δεν μπορούμε να καταλάβουμε ακόμη τα συναισθήματά του. 

Σε μια από τις πιο στενάχωρες σκηνές όλης της σειρά, λίγο πριν το τέλος, ο Night King μαζεύει από τη λίμνη τον σκοτωμένο δράκο και τον φέρνει πίσω στη ζωή. Όχι πίσω στη ζωή ως πλάσμα που πετάει φωτιά αλλά άλλο ένα από τα πιόνια του, ένας παγωμένος δράκος που θα παλέψει ενάντια στην ίδια τη Daenerys. 

Το έκτο επεισόδιο ήταν φυσικά γρήγορο και γεμάτο μάχες και δολοπλοκίες. Κάτι λογικό καθώς στον προηγούμενο κύκλο είχαμε το Battle of the Bastards λίγο πριν το φινάλε. Τα πράγματα είναι άσχημα για το Westeros και η μεγάλη μάχη δεν έχει έρθει καν ακόμη. Αυτό που είδαμε ήταν μόνο ένα δείγμα από όσα θα αντιμετωπίσουν οι αγαπημένοι μας χαρακτήρες στη συνέχεια. Αυτό που κατάφερε να κάνει η ομάδα του Game of Thrones σε σχέση με πολλές σειρές και ταινίες της εποχής μας, είναι να χτίσει ένα καλοσκηνοθετημένο horror παιχνίδι ανάμεσα στην συντροφιά και τους White Walkers. Η σκηνοθεσία στις μάχες απλά εξαιρετική όπως πάντα και ο τρόπος που έδειξαν το μάτι του δράκου να ανοίγει στο τέλος ήταν ότι καλύτερο. Φαίνεται πως η σειρά κάνει τον κύκλο της αλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα συνεχίσει να μας ραγίζει τις καρδιές. Το θέμα είναι ότι όλα θα κριθούν στο τέλος καθώς σε κάθε τηλεοπτικό/κινηματογραφικό κείμενο το τέλος είναι αυτό που θα δώσει μια καλή ή απογοητευτική τροπή για τη σειρά. 

Ελπίζω να σου άρεσε το επεισόδιο, περιμένω τα σχόλιά σου παρακάτω.

 

Μπορείς να δεις εδώ το trailer του επόμενου επεισοδίου:

 

 

 

τίτλοι αρχής τηλεόραση
Previous post

Οι 25 καλύτεροι τίτλοι αρχής στην ιστορία της τηλεόρασης

Next post

Οι Femme Fatales που αγαπήσαμε: Μέρος Β

No Comment

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Anette Cheniell

Anette Cheniell

Φοιτήτρια του τμήματος κινηματογράφου, ασχολείται με την σκηνοθεσία, το σενάριο και την παραγωγή. Έχει κάνει 3 ταινίες μικρού μήκους και οι 3 μυθοπλασίες. Κυρίως ασχολείται με τη μουσική και τη συγγραφή. Βρίσκεται στο τέταρτο έτος των σπουδών της στο σύγχρονο τραγούδι. (A.K.A. Netto Abnormal).