FandomsReviewsTV

Game of Thrones [S07E05]: Eastwatch

Απομένουν μόνο ακόμη δύο επεισόδια για να τελειώσει ο 7ος κύκλος του Game of Thrones και η ένταση βρίσκεται στα ύψη. Άραγε θα επιτεθούν οι White Walkers στο Westeros; Τι θα γίνει με την Daenerys και τον Jon Snow; Τόσα αναπάντητα ερωτήματα για τη σειρά που μας έχει σώσει (ή καταστρέψει) και φυσικά συνεχίζει να το κάνει.

Στην πρώτη σκηνή βλέπουμε ευτυχώς τον Jaime Lannister να βγαίνει ζωντανός από τη λίμνη με τον Bronn που τον έσωσε για ακόμη μια φόρα (ελπίζει ακόμη για το κάστρο του). Μαζί θα ταξιδέψουν πίσω στο King’s Landing για να προειδοποιήσουν τη Cersei για το στρατό που έρχεται προς το μέρος της. Βλέπουμε για πρώτη φορά τη ρήξη ανάμεσα στα δύο αδέρφια όπου η Cersei αποφασίζει να μείνει και να πολεμήσει καθώς δεν έχει τίποτα απολύτως να χάσει. 

Την ίδια στιγμή η Daenerys δίνει την επιλογή στους εναπομείναντες στρατιώτες να την ακολουθήσουν ή να πεθάνουν. Αυτή τη μοίρα θα έχουν οι Lord Tarly και Dickon (οι μόνοι συγγενείς του Sam) που θα καούν ζωντανοί από τον Dracarys. Είναι πολύ ενδιαφέρον το γεγονός ότι ο Tarly κράτησε μέχρι το τέλος την πίστη του όχι τόσο στη Cersei αλλά στους Westerosi καθώς βλέπει τη Daenerys ως έναν ξένο εχθρό. Αυτό ίσως να είναι ένα γενικό πρόβλημα της στην κατάκτηση της περιοχής καθώς σε σχέση με τους σκλάβους, οι Westerosi είναι ελεύθεροι και περήφανοι, δύσκολα θα την ακολουθήσουν.

Η Dany γρήγορα γυρίζει σπίτι πάνω στον Drogon συναντώντας εκεί τον Jon Snow πάνω στους βράχους και τότε γίνεται κάτι φαντασμαγορικό. Ο Jon σιγά σιγά πλησιάζει τον δράκο και τον αγγίζει κάτι που αποδεικνύει για ακόμη μια φορά ότι αίμα Targaryen κυλά στις φλέβες του. Πραγματικά εξαιρετικά σκηνοθετημένη σκηνή και κάτι που άξιζε να αφιερώσει χρόνο η σειρά ώστε να χτίσει την μεγάλη αποκάλυψη (εάν αυτή γίνει). Αμέσως μετά βλέπουμε τον Sir Jorah που επιτέλους γυρνά πίσω στην Khaleeshi νικηφόρος απέναντι στην ασθένειά του, μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή. 

Το πράγματα φαίνεται να είναι καλά στο Westeros τη συγκεκριμένη στιγμή όμως ο Bran βλέπει μέσω των κορακιών του τον στρατό του Night King να πλησιάζει και είναι μεγαλύτερος από ότι φανταζόταν, πρέπει να στείλουν κοράκια παντού αλλά κανείς δεν ξέρει εάν θα προλάβουν να προετοιμαστούν για ένα τέτοιο πόλεμο. Από την άλλη ο Sam προσπαθεί να πείσει τους Meysters να προειδοποιήσουν τον κόσμο αλλά κλασσικά είναι η μόνη φωνή λογικής στο κτήριο.

Πίσω στο στρατόπεδο της Daenerys το μικρό συμβούλιο προσπαθεί για πρώτη φορά να αντιμετωπίσει τον πραγματικό κίνδυνο αποφασίζοντας να δείξει στη Cersei και τους Westerosi ότι δεν μπορούν να μάχονται ο ένας με τον άλλο καθώς ο Night King καραδοκεί. Ο Jon θα ηγηθεί μιας τέτοιας επιδρομής ώστε να φέρει ένα Wight στο King’s Landing. Η Daenerys φαίνεται να καταλαβαίνει επιτέλους τι πρέπει να κάνουν όλοι για να σωθούν και αρχίζει η προετοιμασία ίσως για την πρώτη μεγάλη μάχη έναντι των White Walker. Ο Tyrion αποφασίζει να πείσει τον Jaime να τον βοηθήσει επίσης και γι αυτό πηγαίνει μαζί με τον Sir Davos στο King’s Landing. Ο Sir Davos έχει μια άλλη δουλειά όμως, να βρει τον Gendry Baratheon που τον ψάχνει μερικά χρόνια (κάνοντας και ένα φοβερό αστείο ρωτώντας τον εάν ακόμη είναι στη βάρκα) και ο Gendry χωρίς πολύ σκέψη θα τον ακολουθήσει. Επιτέλους η σειρά έδειξε ένα χαρακτήρα από πολλούς κύκλους πριν και δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο χαρούμενοι γι αυτό. Ο Tyrion μιλάει με τον Jaime και τον πείθει να συμμαχήσουν με την Daenerys απέναντι στο γενικό εχθρό, έτσι ώστε ο Jaime από την άλλη να πείσει και τη Cersei. Εκείνη βρίσκεται ένα βήμα μπροστά καθώς είχε ήδη μάθει για τη συνάντηση και είχε αποφασίσει να παίξει το παιχνίδι της Daenerys μέχρι το τέλος, όπως θα έκανε και ο Tywin. Ο δεσμός των δύο αδερφών φαίνεται πιο δυνατός από ποτέ καθώς η Cersei είναι και πάλι έγκυος και φαίνεται να υπάρχει μια μικρή ελπίδα για τον οίκο των Lannister. Βέβαια όλο αυτό είναι ίσως είναι ένα από τα σχέδια της ίδιας καθώς φαίνεται πιο πολύ να χειραγωγεί τον Jaime παρά να τον έχει δίπλα της ως ίσο, κάτι τελείως διαφορετικό και σχεδόν άρρωστο από ότι στο παρελθόν.  Ο Jon, o Jorah, o Davos και ο Gendry αποχαιρετούν την Daenerys και την παρέα της φεύγοντας για το σημαντικό έργο τους έχοντας στο μυαλό τους ότι δεν πρόκειται να ξαναγυρίσουν. 

Σε μια φαινομενικά ασήμαντη σκηνή ο Sam αντιγράφει τα έγγραφα που του έχουν δώσει και η Gilly ανακαλύπτει τυχαία ότι ο Raegar (που έκανε λάθος και τον είπε Regger) είχε χωρίσει ουσιαστικά την Elia Martell και είχε παντρευτεί κάποια άλλη σε μια μυστική τελετή στο Dorne. Αυτό είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη καθώς αυτό θα σημαίνει ότι ο Jon ουσιαστικά ίσως δεν είναι μπάσταρδος αλλά νόμιμο παιδί του Raegar και της Lyanna, κάτι τέτοιο υπάρχει πια καταγεγραμμένο. Ο Sam αποφασίζει τελικά να φύγει με την Gilly και το παιδί για το Βορρά καθώς δεν έχει κανένα νόημα πια η παραμονή του εκεί. Όπως φαίνεται οι περισσότεροι χαρακτήρες θα συναντηθούν στο Βορρά.

Πίσω στο Βορρά ο Littlefinger παίζει ένα παιχνίδι κατασκόπων με την Arya και κερδίζει όπως συνήθως. Η Arya τον ακολουθεί και διαβάζει ένα ψεύτικο γράμμα που φύτεψε ο ίδιος κάπου ώστε να το βρει. Ίσως να προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο να τις χωρίσει γιατί ξέρει ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα στη Sansa όσο είναι η Arya δίπλα της. Είναι δύσκολο για τις δύο αδερφές να έρθουν και πάλι κοντά μετά από τόσα χρόνια καθώς δεν μπορούν να εμπιστευτούν η μια την άλλη ακόμη.

 

Πηγαίνοντας ακόμη πιο βόρεια αυτή τη φορά στο τοίχος και το κάστρο του Tormund και της ομάδας του, ο Jon και οι λίγοι στρατιώτες τους ετοιμάζονται για την επιδρομή τους στο Βορρά. Φυσικά θα τους ακολουθήσουν οι Brotherhood Without Banners που έχουν ήδη την αποστολή τους από τον Lord of Light. Υπάρχει διχόνοια μεταξύ τους λόγω οικογενειών και παλιών εχθρών όμως όπως πολύ καλά τονίζει ο Jon είναι σύμμαχοι, όχι επειδή έχουν κοινό αίμα ή σκοπό. Αλλά επειδή αναπνέουν. 

Το πέμπτο επεισόδιο συνολικά μπορεί να μην είχε ούτε τις μάχες ούτε τα γρήγορα γεγονότα των προηγούμενων. Βέβαια είχε πάρα πολλά πράγματα που εάν έπαιρνες τα μάτια σου για ένα δευτερόλεπτο θα τα έχανες σίγουρα. Το πιο ενδιαφέρον ήταν η προετοιμασία για την μεγάλη μάχη του επόμενου επεισοδίου αλλά και το πόσο κοντά έφεραν την απειλή των White Walkers. Οι αντίπαλοι φαίνονται να αφήνουν πίσω τους τα πάντα γιατί το τέλος είναι πιο κοντά από ποτέ. Η πλοκή τρέχει γρήγορα και φυσικά η σκηνοθεσία είναι εξαιρετική όπως και στα προηγούμενα επεισόδια. Το πέμπτο επεισόδιο του Game of Thrones είναι απλά η ηρεμία πριν από την καταιγίδα, έχουμε πολλά να δούμε στη συνέχεια.

 

Ελπίζω να σου άρεσε το επεισόδιο, περιμένω τα σχόλια σου παρακάτω.

Μπορείς να δεις εδώ το trailer του επόμενου επεισοδίου:

 

 

 

Anette Cheniell

Anette Cheniell

Φοιτήτρια του τμήματος κινηματογράφου, ασχολείται με την σκηνοθεσία, το σενάριο και την παραγωγή. Έχει κάνει 3 ταινίες μικρού μήκους και οι 3 μυθοπλασίες. Κυρίως ασχολείται με τη μουσική και τη συγγραφή. Βρίσκεται στο τέταρτο έτος των σπουδών της στο σύγχρονο τραγούδι. (A.K.A. Netto Abnormal).

No Comment

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Previous post

Teen Choice Awards 2017: Οι νικητές

Next post

Game of Thrones: Τα 20 καλύτερα tweets για το 7x05