ComicsFilmsNews

Τι μπορεί να σημαίνει η αποχώρηση του Chris Evans από το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel;

Κι όμως πέρασαν πολλά χρόνια από τότε που ο Chris Evans συμφώνησε να υποδυθεί τον Captain America στα ακόμη τότε νεοσύστατα Marvel Studios και το κινηματογραφικό τους σύμπαν. Ο Evans πολλές φορές αρνήθηκε το ρόλο μιας και είχε ήδη την εμπειρία του υπερήρωα από το επιεικώς μέτριο Fantastic Four αλλά και γιατί τότε ακόμη ένα συμβόλαιο εννιά ταινιών δεν ήταν απλή υπόθεση. Τελικά ο Evans υπέκυψε και μετά από διαπραγμάτευση, το συμβόλαιο του τον δέσμευε για έξι ταινίες. Και αυτό ίσως μας κάνει να τον βλέπουμε στη μεγάλη οθόνη για τελευταία φορά ως Captain America.

Σε μία συνέντευξη του στο Esquire, ο Evans συζήτησε το μέλλον του στη Marvel. Και μιας και το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται μετά το Avengers: Infinity War, ίσως να μην το ανανεώσει όπως τεκμηριώνει ο ίδιος.

Ο Evans εξηγεί πως ο χρόνος που καταναλώνει για τις ταινίες τις Marvel τον εμποδίζει από το να εξερευνήσει νέες ευκαιρίες, όπως να σκηνοθετήσει ή να πρωταγωνιστήσει σε διαφορετικές ταινίες. Μετά από πέντε μήνες γυρισμάτων, το πρόγραμμα του Evans περιλαμβάνει ταξίδια για να προμοτάρει την ταινία αλλά και επιπλέον γυρίσματα για λήψεις που μπορεί να απέτυχαν ή να προστέθηκαν κατά τη διάρκεια του post-production. Έτσι, χρειάζεται σχεδόν ένας χρόνος από τη ζωή του Evans για κάθε μία ταινία της Marvel.

Οπότε τι γίνεται όταν ο Evans φύγει; Πώς θα συνεχίσει η Marvel; Από ότι διαβάζουμε στα κόμικ, ο Captain America απλά αντικαθίσταται από κάποιον άλλον, έτσι μπορεί απλά να μην αρκεστούμε στο θάνατο και το τέλος του ήρωα. Θα μπορούσαμε να δούμε τον Bucky να αναλαμβάνει τον ρόλο του αλλά και τον Falcon. Η αλήθεια είναι ότι δε γνωρίζουμε τίποτα σχετικά με το πώς θα διαμορφωθεί το σύμπαν της Marvel μετά το Infinity War και το ακόμη άτιτλο του sequel πέρα από το ότι ίσως θα δημιουργηθεί μία νέα γενιά ηρώων μιας και πολλά ακόμη συμβόλαια θα λήξουν μετά το πέρας των δύο αυτών ταινιών (που γυρίζονται ταυτόχρονα).

Μάλιστα, το συμβόλαιο του Robert Downey Jr. είχε λήξει μετά το Iron Man 3, όμως η Marvel δεν μπορούσε να τον αφήσει. Έτσι επαναδιαπραγματεύτηκε ένα νέο συμβόλαιο σύμφωνα με το οποίο θα έπαιζε μόνο στα ensemble films της Marvel και όχι σε αυτοτελείς ιστορίες του Iron Man. Ίσως οπότε να δούμε τον Captain America σε πολύ μικρές εμφανίσεις (αλλά ας προετοιμαστούμε για το ενδεχόμενο να μην τον δούμε καθόλου).

Οι Joe και Anthony Russo σκηνοθετούν το Avengers: Infinity War και το μυστηριώδες Avengers 4 ταυτόχρονα στην Ατλάντα αυτή τη στιγμή. Τα γυρίσματα είναι ιδιαίτερα απαιτητικά μιας και θα δούμε σχεδόν όλους τους ήρωες της Marvel. Ένα λοιπόν ακόμη διακύβευμα για αυτές τις ταινίες είναι το μέλλον του Captain America.

Εσύ τι πιστεύεις; Πώς θα έπρεπε να φύγει ο Steve Rogers από το σύμπαν της Marvel και ποιος θα έπρεπε να πάρει τη θέση του; Περιμένω σχόλιο σου.

 
Δημήτρης Φλωρής

Δημήτρης Φλωρής

Ο Δημήτρης Φλωρής κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη. Έχει σπουδάσει στο Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών στο Α.Π.Θ. με ειδικότητα στο μοντάζ και την κινηματογραφική/τηλεοπτική κριτική και θεωρία. Κύριο αντικείμενο της μελέτης του είναι η επεισοδιακή αφήγηση και οι ειδολογικές συμβάσεις του superhero genre. Έχει συμμετάσχει ως σκηνοθέτης ή/και μοντέρ σε τέσσερις ταινίες προπτυχιακού επιπέδου. Οι τρεις είναι μυθοπλασίας και η μία ντοκιμαντέρ.

2 Σχόλια

  1. GiannisLaz
    Μάρτιος 19, 2017 at 10:23 μμ — Απάντηση

    Με έναν ένδοξο θάνατο στο τέλος της πρώτης ταινίας του Infinity War, ώστε να μας κάνει να ανυπομονούμε για την δεύτερη 🙂

    *ένδοξος θάνατος = θυσία για όλους τους άλλους

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Previous post

The Leftovers: Η μεγάλη πλημμύρα πλησιάζει στο πρώτο trailer του τελευταίου κύκλου

Next post

Το Guardians of the Galaxy θα επιστρέψει για τρίτη ταινία