ListsSpecials

5 ηθοποιοί που έχουν υποδυθεί παραπάνω από έναν comic χαρακτήρα

Σε έναν κόσμο που οι ταινίες με σούπερ ήρωες έχουν γίνει μέρος της καθημερινότητας μας, βλέπουμε ολοένα και περισσότερους ηθοποιούς να παίρνουν από μικρούς και guest ρόλους, μέχρι και κεντρικούς χαρακτήρες. Το συγκεκριμένο genre πάντα προσέλκυε τα μεγάλα και μη ονόματα του Hollywood και μάλιστα πολλοί δεν αρκούνται στο να υποδυθούν μόνο έναν χαρακτήρα. Έτσι σε αυτή την λίστα θα βρεις τους πιο γνωστούς ηθοποιούς που έχουν υποδυθεί παραπάνω από έναν χαρακτήρα comic, στην μεγάλη οθόνη. 

 

Ben Affleck (Daredevil – Batman)

Η καριέρα του Ben Affleck έχει περάσει από σαράντα κύματα. Κατάφερε στην άνοδο του ακόμα, να πέσει απότομα, με απανωτές κινηματογραφικές αποτυχίες και να κερδίσει μέχρι και Χρυσό Βατόμουρο. Όμως φαίνεται πως είναι από τους καλλιτέχνες που αναγνωρίζουν τα λάθη τους και θέλουν να τα διορθώνουν. Έτσι, έπειτα από την τραγική αποτυχία του Daredevil το 2003, που έθαψε τον χαρακτήρα για πολλά χρόνια, αποφάσισε να εξιλεωθεί το 2016, υποδυόμενος τον Batman στο Batman v Superman: Dawn of Justice. Με αυτή την ερμηνεία, κατάφερα να μετατρέψει την μεγαλύτερη ανησυχία που είχαμε για αυτή την ταινία, στο μεγαλύτερο ατού της.

 

Chris Evans (Human Torch – Captain America)

 Άλλος ένας ηθοποιός που είχε όλα τα προσόντα για να πετύχει στο super hero genre, αλλά δεν τα κατάφερε με την πρώτη. Ο Chris Evans υποδύθηκε δυο φορές παρακαλώ, τον Human Torch, αλλά καμία από τις δυο ταινίες των Fantastic Four δεν κατάφερε να κερδίσει τις καρδίες των θεατών. Έτσι παραμένοντας στον χώρο της Marvel, αυτή την φορά εντάχθηκε στο δυναμικό του Marvel Cinematic Universe, αυτή την φορά υποδυόμενος τον Captain America. Σίγουρα αυτός ο ρόλος του ταιριάζει περισσότερο, καθώς δύσκολα κάποιον θα υποδυθεί καλύτερα τον αγαπημένος μας Cap.

 

Aaron Taylor – Johnson (Kick Ass – Quicksilver)

Ο συγκεκριμένος ηθοποιός ξεφύγει από το μοτίβο των προηγούμενων, καθώς ο ρόλος του ως Kick Ass είχε γνωρίσει επιτυχία. Η ομότιτλη ταινία ήταν ένα surprise hit, τόσο που οδήγησε και σε sequel. Όμως φαίνεται πως ο ηθοποιός αγαπάει τους comic χαρακτήρες και έτσι μπήκε και αυτός στο MCU, υποδυόμενος τον Quicksilver στο Avengers: Age of Ultron. Βέβαια η Marvel για κάποιον άγνωστο λόγο, αποφάσισε πως δεν χρειάζεται αυτόν τον χαρακτήρα στο σύμπαν της, καθώς στην ίδια ταινία που τον σύστησε στο κοινό, τον σκότωσε κιόλας. Έτσι η πρώτη και μοναδική εμφάνιση του Quicksilver στο MCU είναι πολύ σύντομη, αλλά ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα.

 

Halle Berry (Catwoman – Storm)

Η Halle Berry πάλι, παρότι ήδη είχε γνωρίσει μεγάλη επιτυχία από την συμμετοχή της στις ταινίες των X – Men, για κάποιο λόγο θεώρησε πως ο ρόλος της Storm δεν της έφτανε. Έτσι το 2004 αποφάσισε να ενσαρκώσει τον ρόλο της αγαπημένης ηρωίδας της DC, της Catwoman. Το αποτέλεσμα βέβαια δεν θέλει να το θυμάται κανείς, καθώς η ταινία δεν θύμιζε σε απολύτως τίποτα την villain του Batman. Εντελώς άκυρο origin story, cringe worthy ερμηνεία και φρικτό σενάριο, είναι μόνο ελάχιστοι από τους λόγους που η ταινία αυτή ντρόπιασε την Catwoman και χρειάστηκαν οχτώ ολόκληρα χρόνια για να την ξανά υποδυθεί κάποια ηθοποιός.

 

Michael Keaton (Batman – Vulture)

Ο αγαπημένος Michael Keaton, που έτσι και αλλιώς είναι μια κατηγορία από μόνος του, αποτελεί την πιο ιδιόρρυθμη προσθήκη στην λίστα αυτή. Το 1989 υποδύθηκε με τεράστια επιτυχία τον σκοτεινό ιππότη στο πλευρό του Jack Nicholson, στην κλασσική πλέον ταινία του Tim Burton. Για πολλούς μάλιστα ο Keaton είναι ο καλύτερος Batman της μεγάλης οθόνης. 28 ολόκληρα χρόνια μετά όμως, αποφάσισε να αλλάξει εντελώς στρατόπεδο. Από την DC μεταπήδησε στην Marvel και από ήρωας έγινε εχθρός. Έτσι στο φετινό Spider – Man: Homecoming υποδύθηκε τον Vulture, έναν από τους κλασσικότερους εχθρούς τους ανθρώπου αράχνη και μάλιστα πολλοί τον χαρακτήρισαν ως έναν από τους καλύτερους villains του MCU.

 

 

Παναγιώτης Σενούντας

Παναγιώτης Σενούντας

Ο Παναγιώτης γεννήθηκε στην Αθήνα , σπούδασε σκηνοθεσία και δημοσιογραφία και από μικρό παιδί ήταν αυτό που σήμερα αποκαλούμε geek. Παντού γύρω του φιγούρες από υπέρ ήρωες, κινηματογραφικούς χαρακτήρες και το δωμάτιο πάντα γεμάτο από αφίσες ταινιών. Ένα μικρό, ανήσυχο παιδί, ζει μέχρι σήμερα μέσα του και ψάχνει τρόπους έκφρασης μέσα από το σινεμά αλλά και γενικά την pop κουλτούρα.

No Comment

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Previous post

Newness (2017) του Drake Doremus

THE MEYEROWITZ STORIES
Next post

The Meyerowitz Stories (New and Selected) (2017) του Noah Baumbach