ListsSpecials

10 Σειρές για να θυμηθείς τα μαθητικά σου χρόνια

Τα εφηβικά και τα μαθητικά χρόνια για πολλούς από εμάς σίγουρα δεν αποτελούν τις στιγμές που θα θέλαμε να θυμόμαστε περισσότερο, για άλλους πάλι ήταν τα καλύτερα τους χρόνια (that’s sad…), όπως και να έχει σίγουρα υπάρχουν φορές που αναπολούμε την ζωή μας τότε, αναρωτιόμαστε τι θα συνέβαινε αν τελικά συνεχίζαμε τα μαθήματα πιάνου, αν διαβάζαμε περισσότερο ή αν ήμασταν πιο σίγουροι για τον εαυτό μας. Οι παρακάτω σειρές θα σε γυρίσουν σίγουρα στα θρανία και τα ίσως πιο ανέμελα χρόνια που έχουν περάσει.

Degrassi High (1987–1991)

1330635458014-cached

Κλασσικό όσο λίγες σειρές κατάφεραν να γίνουν το Degrassi μεγάλωσε πολλές παραπάνω από μια γενιά, γεγονός που φάνηκε και από την μεγάλη επιτυχία της σειράς Degrassi: The Next Generation που προβλήθηκε 10 χρόνια μετά την ολοκλήρωση της πρώτης σειράς, καθώς και τηλεταινίες που βασίστηκαν σε αυτό.

Beverly Hills, 90210 (1990–2000)

150619-news-90210

Μπορεί να μην αποτελεί και ότι πιο ποιοτικό μπορεί να δει κάποιος, όμως η Kelly, ο Brandon, η Donna και η υπόλοιπη παρέα ήταν είναι και θα είναι για πάντα μια από τις πιο ιδιόμορφες και ενδιαφέρουσες παρέες παιδιών που αντικρίσαμε στην μικρή οθόνη.

My So-Called Life (1994–1995)

 (Photo by Mark Seliger/ABC via Getty Images)

(Photo by Mark Seliger/ABC via Getty Images)

Σε κάθε λίστα που φτιάχνω για σειρές που πρέπει οπωσδήποτε να δεις υπάρχει και αυτή εδώ! Είναι καλογραμμένη, ρεαλιστική, με έναν εξωπραγματικά όμορφο Jared Leto, ως Jordan Catalano (θα θυμάστε αυτό το όνομα για πάντα μετά το τέλος της σειράς) και μια εκπληκτική Claire Danes που κέρδισε Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία της, ενώ ήταν μόλις 16 χρονών.

Buffy the Vampire Slayer (1997–2003)

Σίγουρα δεν αποτελεί την κλασσική high school/ εφηβική σειρά, έχει δράση, αίμα και πολλές συνεχής εξελίξεις! Όποιος θέλει να πάρει μια γεύση πριν αρχίσει την σειρά μπορεί να δει την ομώνυμη ταινία του 1992 που γράφτηκε από τον δημιουργό της σειράς Joss Whedon.

Dawson’s Creek (1998–2003)

1200

Όσο γλυκανάλατη κι αν μπορεί να θεωρηθεί αυτή η σειρά πηγαίνει το θέμα «ποιος τα έφτιαξε με ποιον και γιατί» σε ένα τελείως διαφορετικό επίπεδο. Επιπλέον, παρά την υπερβολή που κάποιες φορές υπάρχει οι χαρακτήρες δείχνουν σαν κανονικοί έφηβοι και όχι σαν να ξεπήδησαν από την τηλεόραση (αν και αυτό έκαναν) γεγονός πάντα θετικό.

Freaks and Geeks (1999–2000)

Μπορεί να αντιπαθείς τις εφηβικές σειρές και να σιχαίνεσαι οτιδήποτε έχει να κάνει με σχολεία, έρωτες και νεανικά προβλήματα, όμως όσο και αν τις μισείς θα αγαπήσεις πολύ (μα πάρα πολύ) την συγκεκριμένη. Αποτελεί μια από τις καλύτερες σειρές που γυρίστηκαν και σίγουρα την καλύτερη του είδους της, επομένως δεν έχει άλλη επιλογή παρά να την δεις αμέσως μόνο 18 επεισόδια είναι άλλωστε τι έχεις να χάσεις;

Malcolm in the Middle (2000–2006)

Μια από τις πιο ολοκληρωμένες σειρές της μικρής οθόνης και κάποιοι από τους καλύτερους χαρακτήρες που θα μπορούσες να βρεις υπάρχουν συγκεντρωμένοι εδώ και έτοιμοι να σε γυρίσουν πίσω στα μαθητικά σου χρόνια από την αρχή εως το τέλος τους.

Κριτική εδώ.

One Tree Hill (2003–2012)

Μια από τις πιο δραματικές μα καλοστημένες σειρές της λίστας και από τις πλέον επιτυχημένες, κράτησε περισσότερα χρόνια από όσα έπρεπε, πάντως μέχρι το 2009 τα πράγματα ήταν αρκετά καλά. Το τραγούδι με στοιχειώνει ακόμη.

Skins (2007–2013)

effy-stonem-skins-girls-image-640x360

Μια βρετανική σειρά με αρκετά πιο απελευθερωμένους και ατίθασους εφήβους από αυτούς που θα βρεις στις αμερικάνικες, καταφέρνει να καθρεφτίζει την καθημερινότητα των νέων που ζουν σε μεγάλες πόλεις.

Awkward. (2011–2016)

Αν και αρχικά φαντάζει ως μια επιφανειακή και απλά ευχάριστη σειρά το Awkward. θίγει σημαντικά εφηβικά και μη θέματα και καταφέρνει να μεταδώσει την ζωή του σύγχρονου εφήβου και τα τωρινά προβλήματα.

Previous post

Το πρόγραμμα του φετινού ΦΚΘ είναι εδώ και δεν θα ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις!

Next post

Westworld [S01E04]: Το μετέωρο βήμα των πιστολέρο

No Comment

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ελένη Αναστασιάδου

Ελένη Αναστασιάδου

Η Ελένη Αναστασιάδου, φοιτήτρια του τμήματος Γεωπονίας στο Α.Π.Θ. και απόφοιτος Σκηνοθεσίας ιδιωτικής σχολής, ασχολείται με την συγγραφή σεναρίων και διηγημάτων και πρόσφατα έκανε τα πρώτα βήματα τα της στην τηλεόραση με την συμμετοχή σε εκπομπή της ΕΡΤ3, καθώς και την κοινωνική διαφήμιση της Α21. Αγαπά τον κινηματογράφο και την τηλεόραση έχοντας αδυναμία σε οτιδήποτε πρωτοποριακό και ιδιαίτερο.